Září 2004 Lovosický dnešek - Strana 2

Slovo starosty

Prázdniny končí....

Pro každého z nás znamená něco jiného. Jinak se na měsíc září dívá a snad se i těší prvňáček. Někdo se s prázdninami a krásným volnem loučí lehce, jiný se jen těžce rozchází s novými přáteli a kamarády. Hezkých zážitků má jistě každý spoustu. Začíná čas vzpomínání na báječnou dovolenou.

Co znamená konec srpna pro obyvatele Lovosic ?

Končí výstavba komunikace Zámecká, která nastartovala rozvoj prostoru pod zámkem. Máme tu ještě problém s kanalizací u fotbalového hřiště, ale věřím,že se podaří včas vyřešit. Až budete číst zářijové vydání Lovosického dneška, budou již v provozu nové veřejné záchodky. Moderní zařízení, které odpovídá dnešní době. Mám trochu obavu, zda je uhlídáme, zda je všichni dohromady udržíme v dobrém technickém stavu a čistotě. Nacházejí se u budovy bývalých jeslí, kde dnes sídlí Odbor dopravy. Přiblížily se k Osmičce a tím i  k  účastníkům kulturních akcí, které se na Osmičce konají.

Ve sportovním areálu skončí stavba kanalizace. Je to velice důležitá stavba, neboť připojuje sportovní areál na čističku odpadních vod do Litoměřic. Je to příspěvek k zlepšení životního prostředí, k zlepšení čistoty vod. Nové asfaltové povrchy v okolí zimního stadionu jistě přivítají nejen bruslaři, ale i ostatní návštěvníci sportovišť. Užili si prachu opravdu vrchovatou mírou. V září začínají soutěže skoro všem sportovním oddílům. Přeji jim, aby se jim v nových, lepších podmínkách líbilo a příjemným pocitům odpovídaly i výsledky.

Když jsem u přání: co říci žákům, studentům a učitelům? Nebuďte smutní, ve škole je taky dobře a další prázdniny tu budou dříve, než se nadějete...

Jan Kulhánek

Zprávy z radnice

Zpráva z 11. jednání RM dne 21.7.2004

RM schvaluje:

  • předloženou Smlouvu mezi Městem Lovosice a Centrální školní jídelnou o poskytování obědů pro důchodce platnou od 1.9.2004.
  • finanční příspěvěk ve výši 3 000,- Kč pro TJ Lovochemie Lovosice na pokrytí nákladů fotbalového turnaje.
  • s účinností od 1.8.2004 převod nájmu nebytového prostoru v ulici Terezínská 205 z firmy Miloš Kasalický Inplast na firmu Milan Patrák JAPE.
  • uzavření nájemní smlouvy se společností Alliance UniChem CZ s.r.o., Praha na pronájem části pozemku č. 403/1 o výměře 1m2 pro účely instalace trezoru na noční dodávku léčiv dle přiloženého návrhu smlouvy.
  • finanční příspěvek ve výši 10 000,- Kč pozůstalým tragické dopravní nehody dne 19.8.2004.
  • smlouvu o dílo s firmou INSKY s.r.o. Ústí nad Labem na zhotovení stavby: "Prodloužení splaškové kanalizace Lovosice - Lhotka".
  • na základě doporučení komise životního prostředí, dopravy a veřejného pořádku zřízení vyhrazeného parkovacího místa pro paní Janu Broftovou /ZTP/ v ul. Dlouhá 1049/6 a paní Fujerovou Libuši /ZTP/ v ul. Kostelní 900/10.
  • dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo na akci: Lovosice - sportovní areál - rekonstrukce kanalizace z důvodu změny DPH.
  • převod nájemní smlouvy na nebytový prostor v ulici Terezínská 205 (zlatnictví) z pana Pavla Vaise na paní Danu Vaisovou.

RM souhlasí:

  • s předloženým návrhem druhové skladby dřevin určených pro výsadbu v lokalitě "Osmička".
  • v rámci akce "Obnova infrastruktury a komunikací po povodních v srpnu 2002 v lokalitě Osmička - Sportovní areál", s umístěním informační tabule pro zájemce o in-line bruslení.

RM bere na vědomí:

  • požadavek ORR a SM na zajištění externí inženýrské činnosti při provádění stavebních prací - terénní úpravy a demolice cukrovar Lovosice.
  • finanční pokrytí pořizovací ceny nového agregátu chladícího boxu pro MŠ Sady pionýrů.
  • informaci o průběhu financování komunikace „Zámecká“ a schvaluje uhrazení faktury za měsíc květen ve výši 3,069.501,50 Kč v termínu do 31.7.2004.
  • zápis z jednání komise životního prostředí, dopravy a veřejného pořádku z 1.7.2004

RM projednala žádost vlastníků bytů domu čp. 986 o vrácení 5% z kupní ceny za prodané bytové jednotky a rozhodla, že v tomto případě se jedná o splnění podmínky článku IX. odstavce 2) Zásad prodeje bytů.

Rada města neschvaluje umístění pana Ferdinanda Scottiho do Domu s pečovatelskou službou v Lovosicích.

RM nesouhlasí s povolením změny užívání stavby garáže na autodiagnostickou dílnu, kosmetické úpravy vozidel, suché čištění a drobné opravy v domě Pod Vinicí čp. 1151 na pozemku parc.č. 2139/99.

1. Mimořádná schůze RM dne 28.7.2004

RM schvaluje dodatek č. 4 ke smlouvě o dílo č. 73 - 5739/03 uzavřené mezi Městem Lovosice a SSŽ Ústí na Labem

  • souhlasí se zakoupením 2 ks myček na nádobí pro Centrální školní jídelnu v Lovosicích z fondu reprodukce investičního majetku., jedná se o prodloužení termínu do 31.8.2004.
  • schvaluje smlouvu o dílo s firmou PERFECT BV s.r.o. Lovosice na opravu fasády na ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích.
  • neschvaluje zhotovení nápisu Město Lovosice se znakem města na novou budovu DPS

 

Dopravní značení

Není poprvé, kdy se jím naše noviny zabývají. Jeden ze dvou dnešních případů je sice poněkud úsměvný, ale zase nikoli k popukání, spíše k zasmání a hlubokému zamyšlení nad otázkou, zda méně nebývá někdy více. Pokud se domníváte, že přeháníme tak se pozorně zadívejte na přiložený snímek pana Hvorky z kruhového objezdu u Besedy, kde při pozorném prohlížení najdete třiadvacet značek (!) samozřejmě i těch, které jsou „zády k nám“. A to - prosím - nepočítáme dopravní značky vodorovné...

Druhý případ není třeba fotografovat, jde o trochu nepochopitelné dání přednosti vozidlům na vozovce z náměstí k přívozu a stadionu před těmi, co jedou po Zámecké ulici. Možná, že to má docela racionální vysvětlení, ale řidičům na první pohled je to nepochopitelné. Bude to tak stále, či je to řešení dočasné ?

Teď ale opravdu něco jem pro zasmání: Zatímco první snímek není zase až tak velmi srandovní, ten druhý - rovněž z aparátu pana Hvorky - zachycuje zlomyslnost neznámého „pachatele“, který asi naznačuje, že auto na snímku je z kategorie „popelnice“.

-jč- + foto (hv)

Společenská kronika

Společenská kronika

S kým jsme se navždy rozloučili v červenci 2004 …

Z Lovosic to byli tito spoluobčané:
Paní Eva Kejřová, * 1939
Pan Bedřich Kodar, * 1941
Pan Jaroslav Mikyna, * 1930
Paní Helena Kaiserová, * 1908
Paní Ludmila Šedivá, * 1948
Paní Marie Mikulášová, * 1941
Pan Vladimír Frimmel, * 1933
Pan Roman Janda, * 1971
Paní Petra Jandová, * 1976
Z Libochovic odešel pan Adolf Seidel, * 1928
Z Chotěšova paní Anna Lhotská, * 1930
Z Malých Žernosek paní Jarmila Doležalová, * 1923

Cítíme s Vámi, pozůstalými. Víme, že je těžké přijít o člena své rodiny.


Chtěla bych věnovat tichou vzpomínku panu Karolu Hegerovi, který nás opustil 21.7.2004 ve věku 66 let. Pracoval dlouhá léta v Domě dětí jako vedoucí kroužku turistů a vychoval řadu svých následovníků. Zapsal se určitě do podvědomí mnoha obyvatel města svou obětavostí a péčí, kterou věnoval dětem a kromě toho tím, že jsou jeho zásluhou vyznačeny téměř všechny turistické trasy v okolí Lovosic. Na „Sekáče“, jak jsme mu přezdívali, nikdy nezapomeneme.

V. Krčmářová,
ředitelka DDM

50 let ke zlaté

Zlatou svatbu, padesát let společného života, oslavili v sobotu 28. srpna manželé Cicákovi z Lovosic. Nejdříve byli oni dva, pak se narodily dcery Dáša a Eva a ty se se svými manželi postaraly o to, že dnes se potěší pěti vnoučaty a třemi pravnoučaty. Přejeme zlatým manželům ještě hodně společných let a zdraví, které jim i v budoucnu dovolí potěšit se svými potomky.

Hz

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 2