Říjen 2003 Lovosický dnešek - Strana 2

Zprávy z radnice

ZPRÁVY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA

Milí čtenáři, v srpnovém čísle jsme slíbili, že se trochu více seznámíme se změnou rozpočtu města, ke které došlo na konci pololetí. Prázdninové aktivity a měsíční periodicita našeho časopisu způsobily, že se k tomu dostáváme teprve nyní, kdy jsou před námi už zase další aktuální změny. O těch si ale budeme povídat zase až ke konci roku.

Tak teď k těm současným, ke kterým nám dala podklady vedoucí ekonomického odboru MěÚ paní Ludmila HAZUCHOVÁ. Jak ukázalo první pololetí, v odhadech příjmů se ukázala jistá opatrnost a původně navržená úroveň 289,6 mil Kč byla povýšena na 335,9 mil Kč. Kromě menších změn v řádu statisíc korun je hlavním faktorem nárůstu zvýšený příslib neinvestičních dotací v úrovni cca 54 mil Kč. Na druhé straně došlo k významnému snížení předpokladu příjmů z místní správy o cca 11 mil. Kč.

Ve výdajové části se pak zmíněné dotace objevují ve formě příspěvků mateřským a základním školám včetně základní umělecké školy i centrální školní jídelny v úhrnné výši zhruba 42,1 mil Kč. Z toho MŠ získávají cca 7,9; ZŠ 25,9; ZUŠ 4,7 a CŠJ 3,6 mil Kč. Dalším významným navýšením je částka 8,5 mil Kč za rozdíl v přepočtu platby na EU z programu PHARE. Proti původnímu rozpočtu se naopak téměř vynulovává uvažovaných 6,3 mil Kč výdajů na závazky ze zrušené Polikliniky. Za zmínku ještě stojí zvýšení výdajů na místní správu o 1,6 mil Kč. Zde se v úhrnu jedná o náklady ve výši 78,8 mil Kč. To je daň zato, že se Lovosice staly opět „malým okresem“, protože se v této částce skrývá 27 milionů na přístavbu radnice, 6 milionů za udržování a opravy střech stávajících budov a 6 mil Kč za potřebné vybavení.

Protože ale život je složitější než sebelepší plánování, počkáme si na další změnu rozpočtu, která při vydání tohoto čísla již bude na světě, o které se však dovíte až v listopadovém vydání. Tam se blíže podíváme na skutečné plnění předpokladů u některých zajímavých akcí.

JiH

Usnesení ze 14. jednání RM dne 19.8.2003

RM souhlasí:

  • s vybudováním vjezdu do soukromého objektu ve Školní ulici č.p.16/419 na náklady žadatele a doporučuje dále projednat za účasti stavebního odboru a odboru regionálního rozvoje.
  • se zveřejněním městského znaku na mapovém průvodci pro oblast Lovosicka, kterou vydává Českomoravská reklamní agenturaKOMPAKT s.r.o. Litoměřice.
  • s umístěním domovní plynovodní přípojky na pozemku města č.1830 pro stavbu v Lovošské ul. č. E 97 pro paní Cimermanovou Magdalénu na její náklady a za podmínky uvedení pozemku do původního stavu.
  • se vstupem na pozemek č. parcely 2665 z důvodu uložení inženýrských sítí při výstavbě rodinného domku pro pana Jana Hrdličku v Tylově ulici, Lovosice.

RM schvaluje:

  • návrh veřejnoprávní smlouvy na výkon a rozhodování v přestupkovém řízení městem Lovosice za obec Malé Žernoseky s úhradou nákladů 1.000,- Kč za jeden řešený případ a s veškerými výnosy plynoucími z přestupkového řízení ve prospěch města Lovosice.
  • návrh veřejnoprávní smlouvy na výkon a rozhodování v přestupkovém řízení městem Lovosice za obec Lukavec s úhradou nákladů 1.000,- Kč za jeden řešený případ a s veškerými výnosy plynoucími z přestupkového řízení ve prospěch města Lovosice.
  • pro Svaz neslyšících a nedoslýchavých ČR v Ústí n.L. finanční příspěvek ve výši 2.000,- Kč na provozní náklady klubovny a Rehabilitačního centra pro neslyšící.
  • pro TJ Lovochemie Lovosice finanční příspěvek ve výši 5.000,- Kč pro zajištění fotbalového turnaje dne 23.8.2003.
  • pronájem části pozemku č. 2883 (u Modly) o výměře 276 m2 pro účel zahrádky paní Jiřině Jarošové, Lovosice.

RM bere na vědomí:

  • výsledek výběrového řízení na akci: „Dodávka a montáž vnitřního vybavení dostavby budovy MěÚ v Lovosicích“ a schvaluje uzavření smlouvy o dílo s firmou RAXIS s.r.o. Libochovice.
  • výsledek výběrového řízení na akci: „Informační, Výstražný a varovací systém Lovosice“ a schvaluje uzavření smlouvy o dílo s firmou Eurosys s.r.o. Litoměřice.
  • výsledek výběrového řízení na akci: „Dům s pečovatelskou službou v Lovosicích“ a schvaluje uzavření smlouvy o dílo s firmou MANE Holding, a.s.Praha.
  • informaci o činnosti Hospodářské a sociální
  • rady Litoměřicka a doporučuje ZM souhlasit se vstupem města Lovosice do této organizace.
  • výsledek výběrového řízení na akci. „Oprava střechy na MěÚ v Lovosicích“ a schvaluje uzavření smlouvy o dílo s firmou Rokoš Pavel Lovosice.

RM v rámci mandátní smlouvy pověřuje DZCL projednáváním alternativ ochraňujících město Lovosice před povodní.

RM po konzultaci se zástupci zahrádkářů ZO č.3 (Mánesova ulice) pověřuje právníka města zpracováním nových nájemních smluv.

společenská kronika

V srpnu odešli na věčnost tito naši spoluobčané:

Paní Milena Beranová , 83 let,
paní Vlasta Černá, 63 let,
paní Anna Pospíšilová, 70 let,
paní Růžena Suchá, 79 let,
paní Anna Štěpánková, 92 let,
 
pan Robert Kropáček, 74 let
a pan Jindřich Šípal, 52 let,
všichni občané Lovosic,
 
paní Vlasta Bambasová, 71 let
a paní Květa Šrámková, 62 let,
obě z Lukavce.

Významné jubileum

Dne 1.8.2003 se dožila 95 let paní Helena Kaiserová z Lovosic, která je po náročné operaci v nemocnici. Mezi gratulanty byl i lovosický starosta Jan Kulhánek, který za ní přijel do nemocnice po zjištění, že není doma.

Paní Kaiserové přejeme do dalších let hlavně uzdravení a co nejvíce pohody.

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 2