Lovosický Dnešek

březen 2008 - strana 9

Z našich škol

Můj první půlrok v lavici

Jmenuji se Terezka, je mi 7 let a chodím do třídy 1.B Základní školy ve Všehrdově ulici v Lovosicích. Mám za sebou 1. pololetí, zakončené prvním vysvědčením, na které jsem se moc těšila. Tušila jsem samé jedničky a mé očekávání se splnilo. Od paní učitelky každý žáček k vysvědčení dostal ještě medaili. Maminka a tatínek mě odměnili dárečkem, ze kterého jsem měla velkou radost.

Vzpomínám na začátek školy, kdy jsem se moc těšila na spolužáky, paní učitelku a všechno nové, co mě čeká. Vůbec ničeho jsem se nebála, protože jsem se už dřív ve škole byla podívat a můj starší bráška Ráďa do této školy již pátým rokem chodí také. Ve školce jsem chodila do několika kroužků a tak jsem čekala, co mi škola nabídne zajímavého. Kroužků bylo hodně a já jsem si nakonec vybrala pěvecký, výtvarný a flétnu.

Naše škola se může někomu zdát malá, ale věřte, že o to více je činorodá. Během prvního pololetí připravila pro nás žáky spoustu zajímavých akcí. Chodíme plavat a bruslit. Na podzim byla soutěž o nejoriginálnějšího „Dráčka Podzimáčka". S nadšením jsem se jí zúčastnila, protože mě baví ruční práce. Ovšem nejvíc za celé pololetí se mi líbila akce „Škola plná obrázků - výtvarné dílny". S maminkou jsme na této akci strávily příjemné tři hodiny. Za pomoci paní učitelek jsem si vyrobila několik pěkných věcí z různých materiálů, například šnečka a pantofle.

Spolu s mojí třídou jsem se připravovala na vystoupení pro předškoláky. Vzpomněla jsem si, jak jsem vloni já byla ten malý vyjukaný človíček, který se přišel podívat do své vysněné školy. Na výtvarném kroužku jsme vyráběli drobnosti pro děti, které přijdou na naši školu k zápisu. Krásné předvánoční období jsme zakončili „Vánoční besídkou“, kterou si zařídila každá třída podle svých představ.

Těším se i na druhé pololetí, ve kterém mě i moje spolužáky čeká hodně zajímavého a pro prvňáčka dosud nepoznaného. Už brzy to bude „Karnevalový den aneb - učíme se v maskách". Na ten už s maminkou masku připravujeme.

Jsem ráda, že jsem si vybrala právě tuto školu, protože se mi v ní moc líbí.

Terezka Provinská, žákyně I. B ZŠ Všehrdova

-

ZÁPIS DĚTÍ DO PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY NA ŠKOLNÍ ROK 2008 – 2009

Vážení rodiče,

zveme Vás a Vaše dítě k zápisu do přípravné třídy, který bude probíhat od 6. února až do 31. května 2008 v prostorách Základní školy, Všehrdova 1. K zápisu je možno přivézt dítě každý den od pondělí do pátku - vždy od 800 do 1300 hodin.

Vzhledem k tomu, že do této třídy může být zařazeno maximálně 15 dětí mají přednost děti:

  • S odloženou školní docházkou narozené v období do 31.8.2002
  • Pětileté děti, narozené v období 1.9.2001 – 31.8.2002, jejichž rodičům záleží na kvalitní přípravě svého dítěte při vstupu do 1. třídy ZŠ
K zápisu se dostaví zákonný zástupce s dítětem (s sebou rodný list dítěte a svůj občanský průkaz).

Do přípravné třídy mohou rodiče přihlásit dítě, i když byli u zápisu na jiné škole a byl jim doporučen odklad školní docházky. Po ukončení přípravného ročníku se dítě vrací na kmenovou školu.

Vyšetření školní zralosti a odklad školní docházky můžete provádět sami na adrese: Pedagogicko-Psychologická poradna, Palachova 18, Litoměřice, tel.: 416 733 015. Více informací naleznete na www.zsvsehrdova.cz

Těšíme se na Vás a na Vaše děti.

Mgr. Helena Bušková, ředitelka školy

Elko hlásí

Velikonoce se blíží

Jako tradičně v úvodu zhodnotíme lednové akce.

24. ledna se konala volba Miss poupátko. Soutěže se zúčastnilo 11 dívek z přihlášených 15. První místo obsadila 7-letá Tereza Provinská, druhé místo Natálka Procházková a třetí místo Tereza Hrdličková. Diváky nejvíce zaujala Michaela Kovářová.

1.února o pololetní prázdniny se konal karneval na ledě a moc nás potěšilo,že po několika letech přišlo více než 50 masek. Děti odcházely ze stadionu spokojené se zážitky ze soutěží. Chtěla bych poděkovat zejména pomocníkům ze SOŠ technické a zahradnické pod vedením ing. Miroslava Kubíčka, kteří nám pomáhali při soutěžích.

Pro ty, kdo rádi zdobí kraslice jakoukoli technikou, vyhlašujeme soutěž „O nejhezčí lovosickou kraslici“. Označené kraslice (jméno, věk) můžete přinést od 3.3 do 13.3.08 do Elka. Soutěž bude rozdělena do 4 kategorií: 1. kat. MŠ, 2. kat. 1 stupeň ZŠ, 3. kat. 2. stupeň ZŠ, 4.kat. Ze všech výtvorů uspořádáme malou výstavu v Elku ve dnech 17. až 19. dubna od 9 do 16 hodin. Vyhodnocení a vyhlášení vítězů proběhne po skončení výstavy. Těšíme se na všechny příspěvky.

Ve čtvrtek 13.3. si můžete přijít do Elka od 15.30 hod.namalovat kraslice voskovou batikou. Nezapomeňte si vzít vyfouklá vejce. O velikonoční prázdniny, 20. a 21.3. od 9 hodin si přijďte vyrobit velikonoční dekoraci. Budeme tvořit košíky z pedigu. Cena 100,-Kč (včetně materiálu). přihlásit se můžete předem na našem tel. čísle 416532505 nebo e-mailem: elko@raz-dva.cz

Hamerníková, foto vlastní

Copyright © 2008 Lovosický Dnešek. Vydává Kulturní středisko Lovoš