Květen 2005 Lovosický dnešek - Strana 10

Česká policie

Z práce Českých policistů v Lovosicích:

1.3.byl odstíhán jedenapadesátiletý pachatel M. S. z Lovosicka pro trestný čin krádeže, když odcizil na svém pracovišti materiál v hodnotě 14 000 Kč.
2.3.byl odstíhán dvacetiletý pachatel J. K., z Lovosic též pro trestný čin krádeže, který spáchal odcizením železných krytů jímek a jejich prodejem do sběrny. Spáchal škodu ve výši 10 000Kč.
3.3.byl odstíhán třiatřicetiletý pachatel J. K. z Lovosic, pro trestný čin ublížení na zdraví, kterého se dopustil v měsíci lednu v Čížkovicích.
7.3.byl odstíhán jedenatřicetiletý pachatel M. Š. z Lovosic pro trestný čin krádeže, jíž se dopustil mezi 7. a 13. lednem 2005 a způsobil škodu 7 500 Kč. Týž pachatel byl odstíhán pro trestný čin zpronevěry, když po likvidaci svého podniku prodal pronajatý hrací automat v hodnotě 47 424 Kč.
8.3.byl dodatečně zjištěn a odstíhán třicetiletý pachatel M. M. z Libochovic, který se v měsíci únoru 2005 dopustil vloupání do rodinného domu v Podsedicích se škodou 42 635 Kč.
-týž den byl zadržen a odstíhán ve zkráceném řízení čtyřiadvacetiletý pachatel R. M. z Lovosic, který byl přistižen při řízení motorového vozidla přesto, že má soudem vyslovený zákaz této činnosti.
9.3.byl ve zkráceném řízení odstíhán pětadvacetiletý pachatel J. Ch. z Lovosic, další řidič, jemuž byl soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel a který byl při této činnosti přistižen policisty.
-týž den byl odstíhán pro úvěrový podvod třiapadesátiletý pachatel J. S. z Lovosicka, který se chtěl obohatit na cizí úkor částkou 12 852 Kč.
10.3.byl odstíhán čtyřiadvacetiletý pachatel R. H. z Lovosic pro trestný čin výtržnictví a omezování osobní svobody jehož se dopustil v Restauraci Gurmán v Lovosicích.
-týž den byl dodatečně zjištěn a odstíhán osmadvacetiletý pachatel R. Z. z Ústí nad Labem, pro krádež osobního vozu FIAT Uno 11.2. 2005 se škodou 20 000 Kč a opět tentřž pachatel opět pro krádež osobního auta a zase FIATu Uno, tentokrát 20. února 2005 se škodou 22 000 Kč.
14.3.byl odstíhán sedmatřicetiletý pachatel J.O. z Úštěka pro neplnění vyživovací povinnosti s dluhem 19 400 Kč.
16.3.byl odstíhán osmadvacetiletý pachatel J. M. pro trestný čin ublížení na zdraví, jehož se dopustil v listopadu 2004 v Lovosicích v Terezínské ulici.
-týž den byl odstíhán rovněž osmadvacetiletý pachatel S. S. z Bohušovic pro neplnění vyživovací povinnosti který dluží na výživném 10 000Kč.
17.3.byl dodatečně zjištěn a odstíhán čtyřiadvacetiletý pachatel J. J. z Lovosic pro trestný čin krádeže. Tento pachatel odcizil platební kartu, vybral z ní 6 000 Kč a kartu pak vrátil.
-týž den byl ještě odstíhán čtyřiašedesátiletý pachatel V. V. z okolí Velemína pro trestný čin krádeže se škodou 50 000 Kč. Možná, že si ani neuvědomoval, že krade. Prodal rodinný domek a po prodeji z něj vymontoval a odvezl některé části, jako kotel na etážové topení a další.
18.3.byl zadržen a odstíhán šestačtyřicetiletý pachatel V. M. z lovosického okolí pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, který má soudem vysloven zákaz řízení a byl při něm policisty přistižen.
21.3.byl odstíhán další mařič výkonu úředního rozhodnutí a to čtyřiadvacetiletý M. M. z Lovosic, další z těch, kteří byli přistiženi za volantem přesto, že mají soudem zakázáno řídit motorová vozidla.
22.3.byli odstíháni pachatelé devatenáctiletý P. M. a jedenadvacetiletý B. M. Velemínska pro trestný čin krádeže vloupáním, jehož se dopustili v listopadu 2004 vloupáním do chat ve Velemínském katastru. Škoda nevelká, asi 2 700 Kč, ale použití násilí na překonání překážek tomu dává kvalifikaci trestného činu.
24.3.byli zadrženi a odstíháni pachatelé a to čtyřiatřicetiletý T. M., šestadvacetiletý S. K. a šestatřicetiletý Š. D. z Mostu, kteří byli zadrženi 24.3.2005 při vloupání do jídelny a prodejny tabáku firmy Rek v ulici 8. května se škodou 58 000 Kč a rovněž pro vloupání do trafiky manželů Berešových 18. 3. 2005 v téže ulici, kde způsobili škodu přes 200 000 Kč.
30.3.byl odstíhán třiatřicetiletý pachatel P. Č. z Lovosic pro trestný čin výtržnictví a porušování domovní svobody jehož se dopustil v lednu 2005 v Lovosicích, v ulici Osvoboditelů.

Kapitán Oldřich Gertner

Hasičský záchranný sbor

Záchranný hasičský sbor Lovosice se sídlem v Litoměřicích v březnu 2005

3.3. došlo k DN osobního vozu který skončil mimo vozovku
6.3. DN nákladního vozu TATRA převážející uhlí nad obcí Velemín, vozidlo nezvládlo zatočit a převrátilo se mimo vozovku 1 osoba zraněna
20.3. DN osobního vozu OPEL Omega na dálničním přivaděči u Lukavce, bez zranění
22.3. Požár trafostanice v ulici Krátká v Litoměřicích, PS LTM byla u jiného požáru
24.3. Hlášen spadlý strom na silnici v Libochovicích, před příjezdem jednotky strom byl odstraněn
26.3. DN na D8 38 km směr Praha došlo ke srážce 3 osobních vozů (FIAT, RENAULT, BMW), 1 osoba zraněna těžce a 2 lehce.

npor. Novotný Karel

 

Rovnocenní partneři?

Zprávy z práce Záchranného hasičského sboru uveřejňované v našich novinách píše nadporučík Karel Novotný. Nedávno jsem ho požádal, zda by nemohl psát trošku obšírněji své zprávy i s některými podrobnostmi. Také jsem se zmínil o absenci zprávy o tom, jak dopadlo šetření komise Ústředního vedení Záchranného hasičského sboru v minulém měsíci přímo v našem regionu. Trochu zbytečně jsem připomněl, že to nepíše pro mne, ale pro, vás, čtenáře. Je mi jasné, že tohle si uvědomoval i bez té mé glosy. Opět jsem si to uvědomil dnes, kdy jsem dostal od pana Novotného e-mail, jehož znění vám předkládám:

Dne 15.4.2005 to bude dva měsíce co moje směna "C" byla u nějaké události, píše pan Novotný. Již několikrát jsem upozorňoval ostatní směny, že zápisky, které uvádějí do knihy událostí a statistiky, nejsou k použití, ale vše marné. Jenom doufám, že už smůlu protrhneme a budou nejen kompletní záznamy, ale i nějaké fotky.

Všude se mluví o Integrovaném záchranném systému, ale v praxi to příliš nefunguje. Například při dopravní nehodě - byť i jen malé - může dojít k úniku nebezpečné látky (kyselin, rozpouštdel, pohoných hmot), nebo i požáru a při těch dále může dojít k ekologické havárii - to si neuvědomují příslušníci Policie ČR, kteří si myslí, že jim budeme při jejich práci překážet. Jenže to je omyl. My policisty pouze chceme ochránit před vznikem možného nebezpečí, které si ani nemusí sami včas uvědomit a  po ukončení či vyloučení nebezpečí se ihned vracíme zpět na základnu. Totéž platí o Rychlé záchranné službě, která nás o zásah požádá až po dojetí k místu události a zjistí třeba,že nelze vyprostit osoby z havarovaného vozu. Nastává časová prodleva, zdržení, kdy na nás RZS musí čekat. Z tohoto odsouvání vyplývá, že faktů o dopravních nehodách je daleko více v statistikách Policie ČR a RZS než u nás. Nemohu, než si povzdechnout: Ono je hezké napsat jak by měly složky Integrované záchranné služby spolupracovat, jenže v praxi to nefunguje.

Dále o NÁS:

Na poradě Ředitelství HZS a krajského ředitelství HZS v Ústí nad Labem bylo dohodnuto, že výstavba stanice v Lovosicích se uskuteční souběžně s výstavbou dálnice, o zrušení stanice uvažovalo krajské ředitelství jen z důvodu finančního zatížení rozpočtu prostředky na provoz stanice. Protože pokračování stavby dálnice je plánováno na květen letošního roku, mohlo by současně dojít i k plánované výstavbě stanice. Doufáme že příští rok  budeme ve svém.

S pozdravem npor. Novotný Karel

 

 

Ze svodky Policie České republiky

Mrtvý muž na lovosickém nádraží

Dne 21. března 2005 byl v kolejišti na hlavním nádraží ČD Lovosice nalezen mrtvý muž. 33-letého muže, jež byl pravděpodobně sražen projíždějícím vlakem, byl krátce po tragické nehodě objeven pracovníky ČD. Muž utrpěl četná a závažná zranění, jež nebyla slučitelná s životem. V současné době probíhá ve věci další vyšetřování.

Kůň v Trávčicích demoloval auto

22. března 2005 v 16:25 hod. v katastru obce Travčice došlo k dopravní nehodě. Zde vběhl zleva, z účelové komunikace vedoucí od obce Počáply, do silnice řidiči jedoucímu vozem Ford Fiesta kůň. Řidič jel po silnici 3. třídy ve směru od obce Terezín na Nučničky. Po nárazu koně do zadní části vozu dostal automobil smyk, sjel do levého příkopu, kde se přetočil přes střechu a poté se zastavil na poli mimo vozovku. Při dopravní nehodě byl těžce zraněn kůň, který musel být posléze utracen přivolaným veterinářem. Na místo dopravní nehody byla přivolána i majitelka koně. Řidič zraněn nebyl. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda na vozidle byla odhadnuta na 40 000 Kč. V současné době je věc v šetření.

Havarie autobusu v Brozanech

Ráno 23. března 2005 v 06:00 hod. havaroval autobus zn. Karosa na silnici 2. třídy na počátku obce Brozany nad Ohří jedoucí od Rochova. Zde v mírné pravotočivé zatáčce z nezjištěného důvodu vjel 48-letý řidič s autobusem do protisměru, kde sjel do silničního příkopu a následně narazil a najel do několika stromů. Při dopravní nehodě byl řidič autobusu těžce zraněn a tři cestující utrpěli lehká zranění. Alkohol u těžce zraněného řidič byl vyloučen dechovou zkouškou. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Způsobená škoda na vozidle Karosa činí 180 000 Kč a na stromech 5 000 Kč. V současné době příčinu a okolnosti dopravní nehody policie vyšetřuje

Nehoda s tragickými následky

Dne 7. dubna 2005 došlo k vážné dopravní nehodě na silnici č. I/15 u sjezdu z dálnice směrem na Lovosice. Forman sjíždějící z dálnice směrem na Lovosice najel na silnici č. I/15 a asi po 30 m jízdy do něho narazil zezadu vůz Škoda Favorit jedoucí od Jenčic na Lovosice. Při dopravní nehodě byli těžce zraněni řidič (1986) a spolujezdkyně (1984) z vozu Forman. Mladá žena těžkému zranění druhý den ráno podlehla. S lehkým zraněním vyvázla spolujezdkyně (1977) z vozu Škoda Favorit. Pouze řidič (1969) vozu Škoda Favorit nebyl zraněn. Škoda na obou vozech dosáhla na 80 000 Kč. Alkohol nebyl u řidičů dechovou zkouškou zjištěn. Dopravní nehoda omezila plynulost provozu asi na dvě hodiny.

Por. Ing. Alena Romová

Nesprávné parkování

V rámci pravidelných služebních povinností prováděli příslušníci lovosického oddělení Policie ČR 31.3.2005 kontrolu v ulici 8. května. Kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a svojí pozornost zaměřili na nesprávné parkování. Provinilců parkujících zejména v druhé řadě bylo dost. Policisté všechny přestupky řešili hned na místě blokovými pokutami.

(hv)

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 10