Duben 2003 Lovosický dnešek - Strana 10

Hasičský záchranný sbor

Hasiči – záchranáři v únoru 2003

Až do dvanáctého února byl poměrný klid. Je to pokračování stavu, o němž byla zmínka v minulém Lovosickém dnešku. Ale už se ukazuje pravda: první požáry při vypalování stařin…

  • 13.2. likvidovali únik ropných látek, konkretně nafty, na parkovišti u benzinového čerpadla BENZINA na dálnici D8 ve směru na Prahu.
  • 19.2. likvidace vodní kalamity na bývalé svobodárně v bytovkách u nadjezdu ( číslo popisné 874), kde uzavírali v jednom z bytů odvzdušňovací kohout u radiátoru ústředního topení. Trochu to vypadalo jako odběr teplé vody z topení - český člověk přijde někdy na věci skoro neuvěřitelné…
  • 21.2. likvidovali následky dopravní nehody dvou osobních vozidel a to Ford a Proton na výjezdu na konci dálnice D8 mezi Lovosicemi a Sulejovicemi. Při této dopravní nehodě bylo zraněno pět osob.
  • 27.2. hasili požár trávy ve Všehrdově ulici v Lovosicích (o tom už byla řeč první vlaštovka),
  • - týž den opět požár trávy v ulici u výtopny v Lovosicích ( už to pomalu přibývá),
  • - velice neobvyklý zásah hašení požáru stromu na Václavském náměstí v Lovosicích, ke kterému zřejmě došlo samovznícením ztrouchnivělé dřevěné tkáně v dutině stromu. Byla to jedna ze tří lip, které stojí až skoro u zámku.

Policie ČR

Ze zásahů lovosických příslušníků České policie:

Ani policisté neměli zdánlivě tolik práce, jako v jiných obdobích. Je to ovšem zdání způsobené tím, že dost velké množství vloupaček - zejména do zahradních domků a rekreačních budov - je dosud ve stadiu šetření, kdy ještě pachatel není jistý, nebo je zcela neznámý. Stává se dost často, že se podobné případy podaří objasnit v souvislosti s vyšetřováním jiných případů.

  • 11.2. byl odstíhán osmačtyřicetiletý pachatel V. T. za trestný čin podílnictví, neboť 23. 8. 2001 koupil osobní auto AUDI 80 přesto, že věděl, že pochází z trestné činnosti.
  • 15.2. bylo počato šetření ve věci trestného činu krádeže vloupáním a porušováním domovní svobody proti šedesátiletému pachateli recidivistovi J. Č., který se vloupal do chaty své neteře v katastru obce Boreč. Protože poškozená nedala souhlas ke stíhání, byla věc policií odložena.
  • 17.2. byl odstíhán dvacetiletý pachatel M . H. pro trestný čin vydírání, kterého se dopustil v měsíci říjnu a listopadu roku 2002.
  • - týž den byl odstíhán osmnáctiletý pachatel M. H. ( to není chyba, to je jen shoda počátečních písmen jména) pro trestný čin ublížení na zdraví, kterého se dopustil v měsíci říjnu 2002.
  • 18.2. byl odstíhán pětačtyřicetiletý pachatel O. Z., který se od 15.6. do 15.2.2002 dopustil šesti trestných činů podvodu celkem za 65 000 Kč.
  • - týž den byl také odstíhán dvaačtyřicetiletý pachatel F. Š. pro trestný čin výtržnictví, kterého se dopustil 3.ledna ve večerních hodinách v Obchodní ulici v Lovosicích.
  • 21.2. byla odstíhána devětatřicetiletá pachatelka A. K. pro trestný čin ohrožení mravní výchovy mládeže, kterého se dopustila v měsíci září až prosinci 2002, když nedohlédla na školní docházku svých dětí. Ty měly absenci přes osmdesát hodin.
  • - týž den byl odstíhán pachatel osmačtyřicetiletý R. S.pro trestný čin krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, kterých se dopustil mezi 31.1. a 17.2. vloupáním do rodinného domu, kde způsobil škodu 7 000 Kč.
  • 24.2. byl odstíhán šestatřicetiletý pachatel L. J. pro trestný čin výtržnictví, kterého se dopustil dne 1. října 2002 v poledních hodinách tím, že napadl jiného občana a navíc způsobil na jeho osobním vozidle škodu 2 145 Kč.
  • 25.2. byl odstíhán třiadvacetiletý pachatel P. H. pro trestný čin krádeže, kterého se dopustil mezi 6. a 17. 6. 2002 krádeží v bytě se škodou ve výši 7 590 Kč.
  • - týž den byl odstíháni čtyři pachatelé: třiadvacetiletý J. Š., třiadvacetiletý O. P., třiačtyřicetiletý J. P. a pětadvacetiletý M. N., kteří se dopustili 23. 2. ve večerních hodinách trestných činů omezování osobní svobody a loupeže 7 000 Kč, když nezákonným způsobem vymáhali dluh na poškozeném.
  • 27.2. bylo zahájeno šetření ve věci trestného činu ublížení na zdraví, kterého se dopustila pachatelka ještě ani ne třináctiletá M. V. ve rvačce zlomením ruky starší dívce. Vzhledem k jejímu věku a tím pádem absenci právní odpovědnosti byla věc Českou policií odložena.

I zde platí to, že je dobře, když není o čem psát. Tak málo to zase není a musí se přičíst případy, jejichž zveřejnění je pro neukončené šetření nemožné.

Kapitán Gentner

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 10