Duben 2003 Lovosický dnešek - Strana 2

Slovo starosty

Máme opět prezidenta.

V březnu jsem se nechal slyšet, že poslanci a senátoři prezidenta nezvolí. Byl jsem přesvědčený, že dojde na přímou volbu. Osobně souhlasím s tímto způsobem volby prezidenta, hejtmanů a starostů. Mýlil jsem se. K mému milému překvapení (jsem totiž členem ODS) poslanci zvolili prezidentem Václava Klause. Tak, jak postupoval proces voleb, jak byli nabízeni noví kandidáti, sílilo mé přesvědčení, že Václav Klaus je z navrhovaných skutečně tím nejlepším kandidátem. Jak se nám ve funkci prezidenta změní si netroufám předvídat. Těm, kteří tvrdí, že se nezmění, příliš nevěřím. Václav Havel se nám také měnil před očima. Tak si mohu jenom přát, aby ta změna byla nám všem i České republice ku prospěchu. Hodně zdaru, pane prezidente!

Radost jsem měl také z našich přátel z družebního města Coswigu. Město, které samo utrpělo značné škody při povodni, udělalo sbírku pro Lovosice. v těchto dnech poslali na konto Povodeň 80 000 Kč. Uděláme nějaký menší společný projekt, který nám všem bude připomínat povodeň roku 2002.

Ve sportovním areálu se již začíná sportovat. Je zde ještě spousta práce. Stolní tenisté již hrají a trénují v hezky opravené herně. Košíkáři zprovoznili svoje sportoviště jako jedni z prvních. Kulturisti jsou také již ve svém domácím prostředí. Klubovna tenisu již má svou podobu. Fotbalisti si na svůj trávník počkají. Na jaře ještě na něm nebude možné hrát. Už vidím, že mi někdo vyhubuje, že jsem na něho zapomněl. Házenkáři z nepříznivých podmínek snad vykřesají nemožné. Mladší i starší dorostenci by mohli hrát finále o mistra České republiky. Obě finále se budou hrát v Lovosicích. Doporučuji Vám sledovat sportovní programy, aby nám to neuniklo. Naplníme hlediště v hale a to by bylo! Raději toho nechám, abych jim to nezakřikl.

Hezký a slunečný duben .

Kulhánek

 

O H L A S Y

tentokrát na článek Krabička sirek, uveřejněný v minulém čísle Lovosického dneška. Doneslo se k mému uchu, že jsem vše, co bylo před současným Lovosickým Dneškem, poslal do pekel. Nevím, kdo to řekl, kamarád mi odmítl říci jméno. Má charakter ten kamarád a já na tom nakonec nijak netrval. Nevadí, že nevím, kdo to takhle cítil - je to nakonec úhel pohledu. Já srovnával výsledek práce daný změnou technických možností a nabýváním zkušeností. Nakonec dnešní podobu dal novinám pan inženýr Hrdina, nikoli já. Nemám proto důvod něco, nebo někoho zatracovat. Zatratil bych totiž i sám sebe - i já jsem byl už v redakční radě ing. Harta, který vydával noviny jako první v Lovosicích. Byl to od něj počin hodný úcty a vděčnosti za to, že měl odvahu začít… Nic na tom nemění to, že odvaha tváří v tvář nepříznivé ekonomice musela ustoupit rozumu.

Takže: milý pane, ať jste kdokoli: zkuste se na článek podívat i z jiného úhlu. Bude vám lépe…

Čampulka

Zprávy z radnice

4. zasedání Rady města dne 18.2.2003

Rada města

doporučuje:

po novém projednání Zastupitelstvu města vyčlenění částky 200.000,- Kč v rozpočtu města na rok 2003 jako podíl na vybudování kanalizační přípojky lokality Lhotka na stokovou síť města Lovosice. Jedná se o napojení z šachty u železničního přejezdu trati Lovosice - Řetenice do začátku stoky v ulici Ústecké.

nepožaduje

od Geodézie ČS vydání Městského atlasu čísel popisných.

bere na vědomí:

Výroční zprávu o poskytování informací v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

zápis z jednání komise životního prostředí, dopravy a veřejného pořádku z 11.2.2003.

schvaluje:

Vladimíru Maříkovi odpuštění zbývající části poplatku z prodlení dlužného nájemného za pozemek bývalého autobazaru v Terezínské ul. ve výši 3301,50 Kč.

schvaluje návrh veřejnoprávní smlouvy na výkon a rozhodování v přestupkovém

řízení městem Lovosice za město Třebenice s úhradou nákladů 1.000,- Kč za

jeden řešený případ a s veškerými výnosy, plynoucími z přestupkového řízení ve prospěch města Lovosice.

pro MO Svazu tělesně postižených v Lovosicích finanční příspěvek ve výši 3.000,- Kč na činnost v roce 2003.

pro Český svaz včelařů ZO Lovosice finanční příspěvek ve výši 10.000,- Kč na činnost v roce 2003.

neschvaluje

odpuštění nájemného v roce 2003 za užívání zahrádek, které byly zasaženy a poškozeny povodní v srpnu 2002.

a dále

v souladu s § 102,odst.2,písm.h zákona č. 128/2000 Sb o obcích jmenuje předsedou inventarizační komise Jaroslava Davídka a za členy Josefa Trefného, Marii Dundrovou, Ivanu Šantorovou a Milenu Beranovou.

jmenuje do komise kultury, sportu a cestovního ruchu pana Františka Hrdličku.

projednala změnu územního plánu (ÚPN-SÚ Lovosice) č.3. S navrženými změnami

souhlasí kromě lokality 3.7 a 3.8, kde navrhuje změnu z území výrobních a nevýrobních služeb (VNS) na smíšené území (SM).

souhlasí na základě rozsudku soudu s ubytováním rodiny p. Jiřiny Harvanové na ubytovně Nádražní 805.

 

Václav   K l a u s

První muž ve státě, druhý český prezident, pátý pan prezident, desátý prezident od roku 1918.

Po filosofovi a humanistovi Václavovi Havlovi, jehož zásluhy o šíření dobrého jména České republiky v zahraničí jsou nesporné, nastupuje prezident ekonom a pragmatik, který je rovněž světově uznáván a od něhož čekáme vedle zahraničních aktivit více práce doma.

Ať se mu daří, s vládou, parlamentem a senátem neválčí, ale spolupracuje. a především: ať mu slouží zdraví!

Společenská kronika

Na koho budeme už jen vzpomínat…

V únoru 2003 odešli navždy z našeho středu:

Paní Ludmila Gentnerová, *1921,
paní Věra Vernerová, *1927,
paní Věra Charvátová, * 1933
a pan Václav Vrba, * 1941,
všichni z Lovosic a 
paní Božena Koblischková, * 1936 z Radostic.

Světlo věčné nechť jim svítí….

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 2