Únor 2003 Lovosický dnešek - Strana 10

Česká policie

Lovosičtí policisté

měli v prosinci práce trochu více, než hasiči, ale ani tady objem zásahů nepřekročil roční průměr.

  • 2.12. byli odstíháni: dvaadvacetiletý pachatel M. H. a druhý, jedenadvacetiletý pachatel, J. F., pro nebezpečné vyhrožování a ublížení na zdraví. Oba junáci se napadli navzájem na chatě v měsící červenci 2002.
  • - týž den byl odstíhán devětatřicetiletý pachatel J. K., který se v srpnu 2002 dopustil výtržnictví, když v prodejně PLUS napadl prodavačky.
  • 4.12. byl odstíhán rovněž devětatřicetiletý pachatel J. V. pro trestný čin vydírání, kterého se dopouštěl od března do září 2002. Jednalo se celkem o 114 tisíc Kč, o které obral poškozeného.
  • 5.12. byl dodatečně zjištěni a odstíháni pachatelé M. N., ročník 1979 a L. K., ročník 1984, pro trestný čin krádeže a poškozování cizí věci. Trestnou činnost páchali po celém okrese, v Lovosicích se v listopadu vloupali postupně do čtyřech motorových vozidel.
  • - tentýž den byl odstíhán sedmnáctiletý pachatel M.B. pro trestný čin krádeže, když se vloupal do osobního automobilu.
  • 6.12. byl odstíhán pětatřicetiletý pachatel V. S. pro trestný čin výtržnictví, kterého se dopustil 3.12. 2002 tím, že na autobusové zastávce bezdůvodně napadl čekající tam ženu, do které tloukl a kopal
  • 11.12. byl odstíhán jedenačtyřicetiletý pachatel L. P. pro trestný čin omezování domovní svobody, kterého se soustavně dopouštěl od 1.5. až do 2.12.2002.
  • 12.12. byla odstíhána čtyřiadvacetiletá pachatelka R. F. pro trestný čin výtržnictví, kterého se dopustila okolo druhé hodiny ranní 11.12. 2002 tím, že úmyslně rozbíjela skla dveří prodejen v Centru.
  • 13.12. byl odstíhán třicetiletý pachatel R. V. pro trestný čin zanedbání povinné výživy, jehož se dopustil neplacením výživného od začátku roku až do 12.12.2002 a dluží tak svému dítěti 10 400 Kč.
  • 17.12. byl za stejný trestný čin odstíhán čtyřiatřicetiletý pachatel P.P., který dluží na výživném svým potomkům 30 000 Kč.
  • 19.12. byl odstíhán mladistvý pachatel, sedmnáctiletý D.C. pro trestné činy krádeží, poškozování cizího majetku a omezování domovní svobody, kterého se opakovaně dopouštěl vloupáním do chat v oblasti Lovosic a Malých Žernosek. Takové chaty má na svědomí čtyři.
  • - týž den byl ještě odstíhán sedmadvacetiletý J. Č. pro trestný čin krádeže vloupáním, které se dopustil dne 10.12.2002 vniknutím do chaty pod Košťálovem se škodou okolo dvou a půl tisíce korun.
  • 31.12. ve 23 hodin byl zadržen pachatel recidivista, osmatřicetiletý V. P. pro trestný čin výtržnictví, kterého se dopustil vytloukáním skel výkladů České spořitelny a České pošty v Centru. Způsobil tak škodu za asi deset tisíc korun.

Kapitán Gentner

Hasičský záchranný sbor

Hasiči záchranáři měli poprvé od povodní trochu klidnější měsíc. z jejich akcí jsme vybrali krátký přehled:

  • 4.12. hasili hořící odpadky ve skladu pod Centrem.
  • 5.12. výjezd k dopravní nehodě na 45. kilometru dálnice u Lukavce, kde vjel Favorit do svodidel, havaroval. Při nehodě byla usmrcena jedna osoba.
  • 10.12. otevírali nepřístupný byt ve Wolkerově ulici. Majitel zabouchl a neměl u sebe klíče.
  • - týž den hasili požár nakladače UNC 21 v cihelně v Libochovicích.
  • 11.12. likvidace dopravní nehody v Třebenicích u malého nádraží, kde sjel z náspu nákladní automobil naložený uhlím, jehož řidič zaspal za volantem. Celý náklad uhlí se octl mimo auto, dokonce kvůli tomu byla zastavena i vlaková doprava.
  • 12.12. vyjížděli k požáru nákladního auta LIAZ u výjezdu na dálnici od benzinového čerpadla ÖMV.
  • 13.12. asistovali u dopravní nehody na silnici č. 8 v prostoru obce Bílinka, kde do sebe narazily postupně tři osobní automobily. Příčinou nehody byla ve všech třech případech neopatrná jízda.
  • 16.12. naši hasiči hasili v rodinném domku v Libochovicích sklepní požár a to hořící samovznícené uhlí. Všechno uhlí muselo být vyházeno ze sklepa, což nebyla zrovna jednoduchá a lehká práce.
  • 23.12. opět požár, tentokrát hořel srub v Opárenském údolí. Vyšetřování nebylo ukončeno, ale nejpravděpodobnější příčinou požáru byla dětská »hra« se zápalkami.

Z redakčního stolu

BYLA ANKETA ÚSPĚŠNÁ?

V loňském osmém čísle jsme položili čtenářům Lovosického dneška anketní otázku: Co byste v městě udělali prvního, kdybyste k tomu měli moc? Sešlo se okolo dvaceti odpovědí, z nichž ale většina byla ryze česká a hemžila se slovy jako: vyhodit, vyměnit, lotři, zlodějna a podobně. Pochopitelně nepodepsané.

Z těch seriozních jsme vybrali několik názorů, které poněkud stručněji otiskujeme. Některé se vyskytly jen jednou, některé byly ve více odpovědích.

Čtenáři píší:

Nastartoval bych ihned bytovou výstavbu.
Revokoval bych provedení dalších zkoušek ekologických zátěží, které přinesou nové podniky ve městě.
Realizoval bych velmi dobrou myšlenku starosty: zřídit v bývalém Domě zdraví Kulturní centrum s muzeem, galerií a infoirmačním střediskem.
Podporoval bych podnikatele typu pana Johna, který své podnikatelské záměry slaďuje s potřebami města.
Prodával bych stavební pozemky ve městě za pobídkovou cenu.
Zřídila bych městskou policii alespoň v minimálním nutném rozsahu.
Zrušila bych povolenou rychlost 80 km za hodinu mezi podjezdem železniční trati a křižovatkou na Holoubkov s ohledem na výjezd z Jabloňové aleje na hlavní silnici. o pár metrů dále to řeší značka »Konec uzavřené obce«.
Prosazovala bych výsadbu nové zeleně namísto její likvidace.
Prosazoval bych výstavbu dalšího úseku dálnice, aby se ekologicky odtížil střed města.
Omezila bych prodej po průchodech, protože opravdu nepřispívá ke vzhledu města a převedla jej buď do pevných obchodů, nebo do jednoho centra (jako je tomu např. v Litoměřicích).
Vybudoval bych cyklostezku přes Lovosice navazující na cyklotrasu Most - Česká Lípa (v příspěvku není konkretní trasová specifikace).
Podporoval bych obchodníky, kteří mají v plánu prodej obuvi, hudebnin a oděvů, které ve městě chybí.

To je to, co stálo za řeč. Nevím: byla anketa úspěšná? v každém případě některé názory stojí za zamyšlení.

Redakce

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 10