Únor 2003 Lovosický dnešek - Strana 7
Pan Hvorka vyfotografoval novou, naštěstí mnohem menší povodeň, ovšem o to horší, že ji provázejí -v posledních letech neobvyklé - mrazy. Dostali jsme snímek můstku přes Modlu u koupaliště, labutě u bývalého přívozu, krmení labutí mezi stromy na Osmičce a snímek, který uveřejňujeme, protože se nejvíce dotýká skupiny našich spoluobčanů. Lávka na snímku je v pořadí druhá, první nestačila stoupající vodě a tak byla zvýšena do prvního patra…

redakce

Z našich škol

Základní umělecká škola v Lovosicích pořádá

Koncert populární hudby

V pořadu uslyšíte písničky šedesátých let a současné hity v podání devíti zpěvaček Vokálního studia populární hudby za doprovodu Evergreen bandu , dále vystoupí dětský soubor Enkláva band a instrumentální sólisté.

Sál KS Lovoš, ve středu, 19. února 2003, začátek v 18,00 hodin.

 

Informace o organizační struktuře Základní umělecké školy v Lovosicích

Základní umělecká škola vyučuje hudebnímu a výtvarnému oboru.

Výuka hudebního oboru začíná přípravnou hudební výchovou pro děti pěti až sedmileté. Její část probíhá v Lovosických mateřských školách pod vedením učitelů ZUŠ. Studium hudebních nástrojů a zpěvu má celkem tři etapy: Základní studium prvního a druhého stupně a Studium pro dospělé. z toho vyplývá rozsáhlé věkové spektrum a různorodost ve složení žáků školy.

Výuka výtvarného oboru má podobné věkové složení a je zaměřena na plošnou a prostorovou tvorbu, objektovou a akční tvorbu a výtvarnou kulturu. v rozšířeném studiu pak probíhá volitelná a doplňková část výuky.

Hudební obor čítá každoročně kolem 360 žáků a výtvarný obor kolem 40 žáků.

Výuka je organizována (vedle přípravné hudební výchovy na MŠ) v hlavní budově, ulice Karla Maličkého 2, výtvarný obor je umístěn rovněž v ulici Karla Maličkého 16. Dechové nástroje se dále vyučují v ulici Osvoboditelů 176, taneční a populární hudba má své působiště v Přívozní ulici 1036. Dále je zřízena pobočka v Třebenicích, Paříkovo náměstí 139.

Obsah výuky se orientuje na cíle obsažené v učebních plánech vydaných ministerstvem školství a chod školy se řídí obecně závaznými předpisy a vyhláškami pro základní školství. Škola je od roku 1996 v právní subjektivitě, jejím zřizovatelem je Městský úřad Lovosice.

Mgr. Jiří Lhotský
ředitel ZUŠ Lovosice

Z redakčního stolu

Co psaly Lovosické noviny před deseti lety

Na titulní straně je Rozhovor měsíce tehdejšího šéfredaktora, pana Slavíka, s - tehdy - novým starostou Mgr. Romanem Novákem na téma »Změny na radnici«. Na dalších stranách je postupně ekologický komentář pana Šumana »Za inverze v Lovosicích«, pochvala pana Johna za opravu domů na náměstí, komentář ing. Skalského mladšího ke stížnosti obyvatel Jungmannovy ulice na restauraci pana Bubance, článek o Milešovce od šéfredaktora, který se zmiňuje o hodnocení slavného cestovatele, pana Humboldta, krásy výhledu z této hory. Připomínáme článek v čísle 12/2002, kde je toto hodnocení rovněž vzpomenuto. Pokračujeme: informace pro majitele nemovitostí na území Lovosic je na čtvrté straně, tip na výlet pana šéfredaktora a pranostiky pana Šafránka na páté straně, následují Zajímavosti ze života Lovosic v minulosti Mirka Nesvarby, inzerce, báseň paní Tinkové. Klub českých turistů a pan ZdeněkRous nás zavádějí do světa sportu a nakonec je nezbytná tradiční křížovka. List měl tehdy osm stran, větší písmo, fotografie nebyly z nejlepších. Tehdejšími sponzory byli: pánové Kratochvíl, John, Vintrich a firma Camex. Jediné co bylo opravdu lepší: bylo nám o deset let méně.

Čampulka

Zpráva pánovi, který do Kulturního střediska Lovoš přinesl článek "Úvaha nad podnikatelskými záměry města Lovosice v zastoupení staronové rady města a zastupitelského sboru"

Nechápeme, proč nám dáváte článek s pokynem, abychom ho neotiskovali. Nemuseli bychom poslechnout, ale vyhovíme Vám, protože jste asi zapomněl článek podepsat a s anonymy se nijak zvlášť nebavíme, i když píšou pravdu. Proto je nad rámec, když Vám doporučíme, abyste si k některým tvrzením opatřil ještě více spolehlivých informací.

Redakce

Lékařské pohotovosti od 1.1. 2003

V souvislosti s ukončením činnosti okresního úřadu v Litoměřicích a přechodem zodpovědnosti za pohotovostní zdravotnické služby na krajský úřad platí od 1.ledna 2003 následující:

Rychlá lékařská pomoc (RLP) je zachována v plném rozsahu po 24 hodin denně.Tísňová telefonní linka pro RLP je 155. Na stanovišti v Lovosicích v době mimo výjezd je možnost poskytnutí lékařské pohotovostní péče dospělým pacientům.

Lékařská péče první pomoci (LSPP) pro děti a dorost, stejně jako pro dospělé je nadále poskytována v areálu Městské nemocnice v Litoměřicích za spoluúčasti praktických lékařů z Lovosicka a to ve všedních dnech od 17 do 22 hodin, o sobotách, nedělích a svátcích od 8 do 22 hodin.

Pacienti se k ošetření dostaví do ordinace LSPP, jsou-li pro to vážné důvody, mohou být k ošetření přepraveni sanitou. Telefonní čísla jsou na dětskou LSPP 416 735 612 a na LSPP pro dospělé 416 735 557.

LSPP je taktéž zajišťována Podřipskou nemocnicí v Roudnici n.L., telefonní číslo 416 831 831

Stomatologická lékařská péče první pomoci (zubni pohotovost) je poskytována pouze o sobotách, nedělích a svátcích od 8 do 11 hodin na středisku v ul. České armády v Litoměřicích. Telefonní číslo je 416 731 198. Bohužel od 1. ledna 2003 není v bývalém okrese Litoměřice poskytována lékárenská pohotovostní péče. Zatím nedošlo k dohodě s Krajským úřadem o organizačním a finančním zajištění těchto služeb a tak nejbližší lékárenská pohotovost je dostupná v Ústí n.L. (Pokusíme se zjistit rozpis těchto služeb). Probíhají další jednání a o výsledku budeme informovat. Perspektivou do budoucnosti je poskytování této služby v nově budované nemocniční lékárně v Městské nemocnici v Litoměřicích, kde by měla přímou návaznost na lékařskou pohotovostní službu a podobně jako praktičtí lékaři by se zde střídali i lékárníci z celé oblasti. Prozatím lze občanům doporučit, aby v plné míře využívali provozních dob lékáren a zjistili si, které lékárny jsou otevřeny do večera a o sobotách dopoledne, jako např. lékárna "U Aeskulapa" v Lovosicích.

PharmDr. Stáně

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 7