Červenec 2004 Lovosický dnešek - Strana 9

ELKO hlásí

ELKO přeje všem dětem hezké prázdniny!

Užívejte si je tak,abychom se v září zase všichni sešli. Červen byl ve znamení dvou našich největších akcí. Oslava Dne dětí byla jako každoročně plná soutěží a her,zpestřením bylo vystoupení karatistů,zábavný program skupiny Jasnet a malá opička Mu,která celý program uzavřela. Chtěla bych poděkovat všem děvčatům,která pomáhala na jednotlivých stanovištích, stejně jako členům SPCCH,STP a rezonance.

Hašmar country festival už snad nemusím představovat.Zase trochu pršelo, ale 17 pořadatelů pod vedení Vládi Hiekeho a za nemalého přispění Standy Nováka a dalších pracovníků města vše bez problémů zvládlo.Patří jim za to velký dík. Největší účast návštěvníků byla ve čtvrtek v "Hašmarovské hospodě",v pátek asi trochu odradil déšť, ale v sobotu si přišli na své všichni,kdo mají country rádi. Už teď se můžete těšit na příští rok na 10.ročník tohoto festivalu,který se určitě pokusíme ještě zpestřit.

Prázdniny sice sotva začaly, ale už si můžete napsat do kalendáře, že ve středu 1. září bude na Osmičce rozloučení s prázdninami plné soutěží a her.

Na 11. září zvu všechny,kdo se chtějí projít nebo proběhnout krásnou přírodou, do Malých Žernosek,kde bude na hřišti odstartován "BĚH TERRYHO FOXE".

Podrobnosti najdete v zářijovém čísle těchto novin a na plakátech.

V.Krčmářová

Dvaadvacet loučení

Každým rokem se loučíme s předškoláky. Také letos, kdy z naší mateřské školy v Terezínské ulici odchází 22 dětí, které po prázdninách nastoupí do prvních tříd základní školy. Poslední dny u nás se jim snažíme zpříjemnit různými netradičními činnostmi, aby jejich vzpomínka na školičku byla co nejhezčí.

Slavnostního odpoledne se zúčastnilo více, než stosedmdesát rodičů a příznivců naší školky a jejích malých absolventů. Nechyběli ani zástupci Městského úřadu: přišel pan starosta, místostarosta a někteří vedoucí odborů. Program zpestřilo vystoupení kouzelníka a divadla Úsměv. Předškoláci si zazpívali a zatancovali countrytance. Potom proběhlo slavnostní pasování na předškoláky. Nad rámec tradice jsme připravili JARMARK, na němž byly k prodeji v šesti stáncích dětské práce a výrobky. Strávili jsme s dětmi příjemné odpoledne. Ve chvíli, kdy jsme se loučili dětem ani nepřipadlo, že stojí na prahu nové životní etapy. Vždyť začátek nového školního roku je ještě tak vzdálený !

Závěrem děkujeme společnosti KIWANIS a panu Nekolnému za sponzorské dary.

Věra Sailerová

Z našich škol

Nová střední škola po roce působení

V září minulého roku byla zahájena činnost Střední průmyslové školy, Středního odborného učiliště, Odborného učiliště a Učiliště v Lovosicích. Škola má více jak 500 žáků a 11 studijních oborů. Patří k největším v Ústeckém kraji. Po prvním školním roce výuky a její existence je již možné ohlédnout se zpět a provést hodnocení co se povedlo a co ne. Požádali jsme o zodpovězení několika otázek ředitele této školy Mgr. Petra Holveka. Pane řediteli, jaký tedy byl uplynulý rok?

S odstupem devíti měsíců musím konstatovat, že školní rok 2003/2004 byl velmi pracovní. Byly řešeny personální otázky, stabilizace pedagogického sboru, majetkové záležitosti, investiční výstavby i všechny další problémy, které bylo nutno řešit jak v teoretické tak odborné výchově. Dnes lze říci, že díky práci vedení školy a všech zaměstnanců, škola bezproblémově funguje, že jí veřejnost vzala na vědomí a že o studium mezi žáky základních škol je zájem.

Vaše škola se může pochlubit také tím, že provedla řadu oprav a úprav ve svém sídle v lovosickém zámku. Začala i velkou investiční akci a to výstavbu nového zařízení. Můžete nám o tom říci více?

V historii této školy nebylo nikdy v minulosti investováno tolik finančních prostředků jako v letošním roce. Všechny investice směřovaly do zlepšení pracovního prostředí školy. Veškeré projekty budou ukončeny do 30. června 2004. Výčet akcí je následující: rekonstrukce osvětlení ve škole v ul. Krátká 7 (cca 1 mil. Kč), generální oprava střechy, rekonstrukce osvětlení a nová sociální zařízení ve škole Osvoboditelů 2 - zámek (cca 5,2 mil. Kč), výstavba zcela nového pracoviště se špičkovými parametry pro odborný výcvik učebního oboru Truhlář pro výrobu nábytku, v mechanizačních dílnách asfaltové povrchy, zateplení objektů, rekonstrukce topení v odloučeném pracovišti ve Vrbičanech (celkem ve výši 12,5 mil. Kč), vrtaná studna na zahradě odloučeného pracoviště v Litoměřicích (cca 150 tis. Kč).

Největší a nejvýznamnější byla již zmíněná výstavba pracoviště pro odborný výcvik učebního oboru Truhlář, kde vedle moderní strojovny s odsávacím zařízením budou pracoviště rukodílen, montážní prostory, sklady a sociální zařízení. Málo škol se bude moci takovým areálem pochlubit.

Vstoupili jsme do Evropské unie. Je to téma velmi diskutované. Jak tento vstup ovlivnil nebo ještě ovlivní život Vaší školy?

Na vstup do EU se škola připravovala s předstihem nejen tím, že připravila zahradnický ples s tématikou „Země Evropské unie“, ale i tím, že jsme pracovali na jednom z projektů EU „SOKRATES“. Po schválení řízení v Bonnu a Praze se celá akce uskutečnila a byla kompletně financována z prostředků Evropské unie. Projekt se skládal ze tří částí: jazykové přípravy, odborných prací a kulturně poznávacích aktivit. Na projektu jsme se podíleli s německým partnerem C.D.U. CONDÉ z Einsiedelu. Týkal se 14ti denních výměnných pobytů pro 15 žáků s pedagogy. Velkou pozornost německé strany sklidil náš návrh odborných prací, který řešil ozeleňování domů s plochou střechou a výsadbu velkoobjemových nádob. Naši i němečtí účastníci byli s realizací projektu velice spokojeni.

Spojení výuky a praxe je nesporně prospěšné v každé škole. Podařilo se Vám navázat kontakty a spolupráci s podniky na Lovosicku a nebo i jinde?

Veškeré naše aktivity vycházejí z velmi úzké spolupráce s Úřadem práce v Litoměřicích a Hospodářskou komorou. Tradičně dobrá je spolupráce s vedením Lovochemie, a.s. Lovosice. Na dobré cestě jsou jednání s japonskými investory a předsedou představenstva DZCL ing. Vybíralem. Dobrá je i spolupráce s firmami, jejichž prostřednictvím zajišťujeme odborné externí praxe našich žáků a studentů. Jejich výčet by byl tak dlouhý, že by zabral podstatnou část Lovosického dneška. Všem bych chtěl touto cestou a při této příležitosti poděkovat za spolupráci.

Jak je to s mimoškolní činností Vašich žáků? Zúčastňujete se nějakých mimoškolních akcí?

Mimoškolní činnost školy je poměrně bohatá. Je rozdělená na část odbornou a sportovní. V odborné části škola pořádala a zajišťovala celou řadu akcí. Namátkou bych uvedl: středoškolskou odbornou činnost, chemickou a biologickou olympiádu, květinové výstavy, výstavku výrobků truhlářských prací, účast žáků v soutěži psaní na stroji, exkurzi pro automechaniky v Německu (BMW, AUDI). Poslední krajskou soutěží, které se zúčastnili žáci učebního oboru automechanik, byla soutěž AUTOMECHANIK-JUNIOR v letošním květnu. Pro nás skončila pěkným úspěchem. Representanti naší školy se umístili velmi dobře, lépe než žáci z Ústí nad Labem a Roudnice nad Labem, kde se obor automechanik též vyučuje. ISŠ Litoměřice se soutěže na zjišťování znalostí a dovedností vůbec nezúčastnila. Ve sportovní oblasti se škola orientuje na sporty, které jsou u mládeže v současné době populární a zajišťujeme je formou kroužků, např. florbalu, sálové kopané a odbíjené. Jinak jsme pro naše žáky uspořádali přejezd Krušných hor na kolech, lyžařský kurz a v červnu uspořádáme sportovně-turistický kurz, jehož náplní bude i vodácký výcvik.

Poslední otázka. Jaký je výhled Vaší školy do budoucna? Co dobrého očekáváte a s čím se budete muset ještě poprat?

Další vývoj školy byl zpracován ve střednědobém plánu rozvoje do r. 2008. Pro školní rok 2004/2005 již otevíráme nástavbové studium a je připraven projekt nových studijních maturitních oborů, který čeká pouze na schválení MŠMT ČR. Škola prohloubí a rozšíří nabídku oborů, ty potom ještě zvýší její kredit, neboť mnohé budou i v rámci celého Ústeckého kraje výjimečné. Do budoucna očekávám nejméně tak dobrou spolupráci se zřizovatelem (tj. Krajským úřadem ÚK) i s vedením Městského úřadu Lovosice.

Poprat se budeme muset ještě s mnoha problémy, tím největším je v současné době vyřešení DM v Lovosicích, další investice budou nutné i ve školní jídelně, aby vše odpovídalo novým přísným normám.

Rozhovor připravil (hv)

Z historie gymnázia

Přes padesát let

Když byly zákonem v roce 1953 zrušeny národní školy od první do páté třídy a měšťanky od šesté do deváté třídy, byly náhradou zřízeny osmileté základní školy a jedenáctileté střední školy. Také Lovosice dostaly svou jedenáctiletku, vedle chemické průmyslovky další výběrovou školu, na níž se vzdělání ukončovalo maturitou a kde se studentům dostávalo úplného středoškolského vzdělání. Ředitelem školy, která byla umístěna v budově 1. základní školy byl jmenován Stanislav Počinek. Jedenáctiletka se později mění na dvanáctiletku a dále na Střední všeobecně vzdělávací školu (SVVŠ). Nový název školy nejlépe vystihuje její zaměření a poslání. Ještě později se škola vrací k původnímu názvu - gymnázium.

O umístění školy rozhodovala komise ve složení Karel Poborský, bývalý učitel a vedoucí odboru školství tehdejšího lovosického Okresního národního výboru, Stanislav Počinek, tehdy ředitel 1. základní školy a Josef Veleman, učitel zastupující město Lovosice. Po shlédnutí budovy Okresního soudu - dnes 2. základní školy ve Všehrdově ulici - padla volba právě na budovu tak zvané „staré školy“.

Každý, kdo školu absolvoval, si jistě rád vzpomene na svá středoškolská léta, na třídy a učitele, na kopce a město, jímž od roku studenti a studentky Středně všeobecně vzdělávací školy procházeli.

Lovosice se měnily a modernizovaly. Vedle původně nejvýše dvoupatrových domů vyrostly panelové stavby rozsáhlejší a vyšší. S nimi a v nich přibývalo i obyvatel, kteří pracovali v rozvíjejícím se průmyslu, v nových i rozšiřujících se továrnách, na značně rozšířeném nádraží ČSD, či v důležitém uzlu automobilové a autobusové dopravy. Přestavěla se silniční síť v okolí města, postavila se nová škola, rozšířily se obchody a služby, vybudovala se rozsáhlá sportovní zařízení.

Nejdůležitější ovšem byli lidé. Vzpomínám, jak nesměle jsme se seznamovali na chmelové brigádě koncem srpna 1953 v obci Ostré u Úštěku - my - první studenti a později ( i dík své výdrži ) první maturanti Jednotné střední školy v Lovosicích. Následovalo zahájení prvního školního roku v nově zřízené škole, kdy na nádvoří předal hlášení František Frühauf, zástupce ředitele školy, Stanislavu Počinkovi, který byl prvním ředitelem. Ten pozdravil všech šestatřicet nastoupených studentů. Nedokončili jsme školu všichni: dva studenti odešli do odborného učiliště, dvě studentky pak na Pedagogickou školu do Litoměřic. Maturovalo nás třicet dva, z toho dvacet čtyři pokračovali vysokoškolským, úspěšně ukončeným studiem.

V historii školy je třeba vzpomenout ještě dvou mezníků: v roce 1969 byly oddělena základní škola a gymnázium, kterému bylo přiděleno druhé poschodí budovy, kdy současně došlo ke změně na místě ředitele školy, jímž se stal František Frühauf a také ve správě školy, kdy škola přešla z řízení okresním národním výborem do řízení KNV. Dalším mezníkem a to velmi prospěšným, bylo přestěhování školy do budovy tehdejší 2. základní školy v roce 1994, kde sídlí gymnázium dKodnes.

Studenti i studentky šířili dobré jméno školy i svými sportovními úspěchy. Vzpomínám si například na 3. místo v celorepublikovém finále Středoškolských sportovních her školního družstva baskebalistek v roce 1971 v Českých Budějovicích, snad proto, že jsem se ho jako trenér zúčastnil. Z tohoto finále pochází i připojený obrázek úspěšných děvčat se mnou a dnes již bohužel nežijícím kaučem, ing. Zdeňkem Holakovským.

Josef Velich

 

Oslava Dětského dne na Základní škole Antonína Baráka

Jako každoročně, tak i v letošním roce se děti 1. června neučily, ale užívaly si svůj svátek. Pro ty menší z 1. stupně připravili na školním hřišti atraktivní program hasiči; přijeli se záchranným vozem a děti si ho mohly v jejich doprovodu prohlédnout. Největší nadšení vzbudila siréna se známým signálem Ho-ří. Poté se žáci rozešli na vycházky do okolí, druháci například vylezli až na Lovoš a 5. třída se vydala do Opárna, kde si v prostoru chatového tábora udělala táborák a opekla buřty.

Pro 2. stupeň byl připraven orientační závod hlídek v Opárenském údolí se čtyřmi kontrolami. 4-6členné hlídky dostaly legitimace, do kterých jim byly zapisovány body za znalosti. Na první kontrole byly kladeny otázky z topografie a zeměpisu, na druhé se házelo na cíl do plechovek, třetí kontrola prověřila šikovnost (chůze za pomoci provazu do „Psích schodů“) a na poslední byly prověřeny znalosti dětí z první pomoci a poznávání rostlin. Cíl byl na novém hřišti s umělým trávníkem v Malých Žernosekách. První tři vítězné hlídky vyhrály oplatky z O P A V I A L U, a. s., odštěpný závod DELI Lovosice a členové té nejlepší obdrželi ještě propisovačky.

Dodatečný dárek čekal žáky ještě 8. června, kdy na Osmičce zhlédly výcvik dravců. Děti byly spokojené, taková podívaná je vzácná.

Děti dětem

Děti z 1. ZŠ chtějí pomoci nějakému dítěti ze zemí třetího světa, například Indie, ke vzdělání v rámci akce „Adopce na dálku“. Uspořádaly proto ve dnech 31.5.-16.6.2004 ve vestibulu nové radnice prodejní výstavu svých prací. Nabízeny byly obrázky různých žánrů, mnohé byly i zarámovány, v hodnotě od 20,- (bez rámů) do 80,- Kč. Zajímavou nabídkou byla batikovaná trička (moc pěkná) nebo japonští sloni - origami. Výběr obohatily i loutky, převážně čarodějnice, perníčky nebo květinové pohyblivé mobily. Výtěžek z prodeje byl určen „Adopci na dálku“. Je to od dětí záslužný čin, myslet na neznámé kamarády a chtít jim pomoci. Doufejme, že se sejdou peníze alespoň pro jedno dítě (je potřeba kolem 7 tisíc). Bude to pravděpodobně holčička Neha Banu, která se narodila 14.4.1995 a chodí do 4. třídy. Bydlí v indickém městě Chilur a navštěvuje školu Government Urdu Primary s dobrým prospěchem. Má velmi ráda matematiku a chtěla by se stát učitelkou. Má také zájem o klasický indický tanec. Děkujeme žákům i jejich pedagogům, že chtějí podat pomocnou ruku.

Hz

Dětský den jako řemen

1. červen „stěhování národa?“ Kdepak, to 1. ZŠ Lovosice pořádá v Malých Žernosekách na fotbalovém hřišti Dětský den. Vše je pro nás zatím zahaleno tajemstvím. Všichni se dohadují, co se bude dít. Ti starší sice něco tuší, ale přesně nevědí také nic. Naši učitelé nás však mile překvapili. Připravili pro nás branně orientační závod, který nejen prověřil teoretické znalosti získané při výuce, ale navíc spoustu praktických dovedností.

Mohli jsme si vyzkoušet střelbu ze vzduchovky, plynové masky, improvizovanou ochranu obyvatelstva, orientaci v přírodě, znalost rostlin, ale i přenos raněných osob. Díky spolupráci s hasiči lovosické Lovochemie jsme měli možnost nahlédnout i pod pokličku činnosti integrovaného záchranného systému. Toto stanoviště patřilo vůbec k nejzajímavějším, protože jsme měli možnost vyzkoušet si některou techniku a prohlédnout si vybavení hasičského vozu.

Velmi přísní rozhodčí byli u stanoviště první pomoci. Zde jsme měli prokázat znalosti ze záchrany raněných při hromadném neštěstí. Moc nám to nešlo, ale členové Červeného kříže a našeho zdravotního kroužku se nám snažili pomáhat, abychom příště věděli, co a jak. Každý člověk by měl být totiž schopen poskytnout pomoc v případě potřeby. Kromě toho všeho jsme museli napsat několik znalostních testů například týkajících se nebezpečných chemických látek, radiačního poplachu a ochrany obyvatelstva. No a potom už jsme jenom čekali, kdo vyhraje.

Dopadlo to následovně: v kategorii 6. a 7. tříd vyhrálo družstvo 7. A „Rozdrťkosti“ pod vedením Luboše Kaplana a v kategorii 8. a 9. tříd družstvo 8. C „Teenagri“ pod velením Katky Hájkové.

I když se nám počasí vůbec nevyvedlo, chceme poděkovat všem našim učitelům i členům integrovaného záchranného systému za pěkné zážitky a spoustu užitečných rad a informací.

Tolik o průběhu Mezinárodního dne dětí na druhém stupni 1. základní školy, jak ho zaznamenala Jana Záklasníková, žákyně 9. A

Den dětí na prvním stupni

První stupeň školy oslavoval MDD formou soutěživých her na Osmičce. Že pršelo? Nevadilo, protože déšť je vlastně poselstvím života a do nás opravdu život a soutěživost doslova vjely, když jsme házeli míčkem na cíl nebo běhali (spíše škobrtali) v obrovských holínkách. V duchu branné výchovy jsme si zopakovali nejdůležitější telefonní čísla, jak se bezpečně a co nejrychleji obléknout nebo co věcného do zavazadla, kdyby hrozilo chemické nebezpečí (IPCHO). Zdravovědu jsme zručně zvládli při praktickém obvazování spolužáků a věřte, nic lehkého to nebylo. Závěr byl zaštítěn drobnými paprsky slunce a nádherným niterním pocitem jednotlivců, když bylo vyhlášení nejlepších družstev.

Teď se opět těšíme na jinou zábavu 8. 6. 2004 se podívá celá 1. ZŠ na tzv. ptačí dravce a jejich let za potravou.

Mgr. Olga Říhová

Akademie

3. června 2004 se konala v sále KS Lovoš tradiční letní akademie 1. ZŠ. Tentokrát byla spojena s akcí „Děti dětem“, kdy výtěžek z dobrovolného vstupného byl určen jako příspěvek na adopci indické holčičky Nehy Banu. První část akademie byla tematicky zaměřena k letním olympijským hrám v Athénách, v níž žáci zpodobnili celou plejádu hrdinů antického světa. I druhá část se nesla hlavně v duchu pohybu. K tanci děti přidaly zpěv i dramatizaci pohádek. Všichni účinkující se připravovali s velkou chutí a pílí a už se těší, co pěkného předvedou příště. Vždyť slyšet potlesk je tak příjemné!

Mgr. Michaela Vochomůrková

1. prodejní výstava byla úspěšná

1. základní škola v Lovosicích uspořádala, za podpory městského úřadu, 1. prodejní výstavu dětských prací. Výstava byla instalována právě v nové budově lovosického městského úřadu. Hlavní myšlenka výstavy- získat peníze na Adopci na dálku (peníze na vzdělání) pro indickou dívku Nehu, se naplnila.

Žáci z kroužku výtvarné výchovy nabízeli k prodeji svá dílka - batikovaná trička, obrázky malované na skle, grafiku, slony origami i samotné výkresy. Dobře se prodávaly perníčky ve tvaru zeměkoule. Výstava potrvá ještě do 16. 6. 2004, ale už nyní můžeme říci, že byla úspěšná. Děkujeme všem, kteří naši výstavu shlédli a nabízená dílka si zakoupili.

Mgr. Anna Zuziaková

ZŠ Antonína Baráka hledala (a našla) SuperStar

Vysoká sledovanost pořadu SuperStar a hovory o statečných soutěžících ve školách podnítily jednou školačku z 8.A, říkejme jí třeba Šárka, k návrhu uspořádat podobnou soutěž i na škole Antonína Baráka. A přání se stalo skutkem. Každý žák školy, který si myslel, že umí zpívat, si mohl vyzvednout přihlášku a do 20. dubna ji vyplněnou odevzdat. Pak proběhla dvě neveřejná výběrová kola, zvlášť pro 1. stupeň (21. 4. - 39 adeptů) a 2. stupeň (27. 4. - 36 odvážlivců), a pro finále porota vybrala dvakrát deset nejlepších.

První finálové kolo, kde vystoupili ti mladší z 1.- 5. třídy, se uskutečnilo v úterý 18. května od 9 hodin. Pořad moderovali Kristýna a Tomáš, soutěžilo 8 dívek a 2 chlapci. Zpěváci si vylosovali čísla a soutěž vypukla. Každý soutěžící byl vyzpovídán, proč se přihlásil do soutěže, do které chodí třídy a jaké má záliby. Sál byl nabit nadšenými posluchači, kteří bouřlivě podporovali své oblíbence. Slyšeli jsme Valčíček, To by byl ráj, Svatbu trpasličí či Pár havraních copánků a mnohé další známé písně. Pak děti hlasovaly a to tak, že vložily svůj hlasovací lístek do schránky označené číslem svého vítěze. Zvítězila Bára Kudrnová z 5.A s písní Heleny Vondráčkové, 2. místo patřilo malé Veronice Rožcové z 1.A (píseň Dlouhá noc, opět Heleny Vondráčkové) a 3. příčku obsadila Michaela Smolková rovněž z  5.A (páťáků bylo nejvíc), s písní Ivety Bartošové Oříšky pro Popelku.

Druhé finálové kolo proběhlo ve stejný den od 11 hodin za ještě většího povzbuzování příznivců jednotlivých vystupujících. Moderátory byli tentokrát Veronika Novotná a Pavel Čejka z 9.B. Úvodem zazpívaly budoucí hvězdy společně píseň Já chci žít NONSTOP a pak se klání rozjelo. Z devíti zpěváků si odnesl v hlasování žáků palmu vítězství Ervín Galamb z 9.A, který své vystoupení zpestřil i tanečními kroky. Druhá skončila Nikola Niedermaierová z 8.A a třetí místo obsadila její spolužačka Kateřina Vernerová. Vítězové vystoupili v červnu i na školní akademii.

Se soutěží byli všichni žáci spokojeni a je pravděpodobné, že se bude zase někdy opakovat.

Hz

Hluboko v horách pod skalami...

Za sborového zpěvu této písně nastoupili 20. května barevní trpaslíci na parkety sálu Kulturního střediska Lovoš, kde spolu s rodiči a rodinnými příslušníky slavili 30. narozeniny mateřské školy v Resslově ulici „U Koníčka“. Sál se rázem proměnil v říši pohádek. Berušky, princezny, mravenci, zvířátka a loupežníci předvedli v režii učitelek své pohádkové role s velkým nadšením. Zapojili se i nejmenší žáčci, kteří si bez ostychu zaskotačili s paní učitelkou v sále na podiu. Vyplnili tím čas, kdy se naši nejstarší, nastávající prvňáčci chystali na své rozloučení s mateřskou školou, jež zahájili nástupem žlutých citrónků. Citrónky doplavaly na korálový ostrov k babě Krutizně a po mnoha úskalích se vrátily zpět domů. Pohybovou skladbu zacvičily děti s míči a tyčemi v rychlém tempu a skvělém provedení, což ocenili všichni přítomní velkým potleskem.

Úsměvy na rtech vystřídaly slzy dojetí při poslechu písní a básní, kterými se děti již doopravdy loučily. Vystoupení završily děti svou vynikající hrou na flétny za doprovodu klavíru závěrečným valčíkem na rozloučenou v sólovém podání Renatky Šmídové, stužkováním a předáním knih s pamětními listy. Celé vystoupení sledoval starosta Lovosic, pan Kulhánek. Udělalo nám velkou radost, že si na naši drobotinu našel čas. Poděkoval dětem, paní ředitelce a všem pedagogům. My zase děkujeme za návštěvu a pozornost.

Děkujeme také rodičům, kteří vydrželi sledovat vystoupení dětí až do konce a za potlesk, jímž ocenili snahu a nasazení malých aktérů i práci pedagogického sboru. Našim malým absolventům, kteří zpívali: teď už jsem veliký, do školy půjdu... přejeme, aby jim to nadšení a zápal pro velkou školu vydrželo co nejdéle...

Učitelky MŠ „U Koníčka“

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 9