V pondělí 19. prosince 2022 se konala výroční schůze významné neziskové organizace spolku Úsměv = Zdraví Lovosice. Jako obvykle se sešlo kolem 100 členů velmi příjemné prostředí Centra kultury Lovoš vánočně vyzdobeném. Celým dopolednem účastníky provázela hudba Ady Škardy, Jiřího Kudrmana a Romany Dian Soukupové. Lidé si pochvalovali skvělou vánoční atmosféru a zazpívali si v pohodě s hudebníky. Zhodnocení celého roku a poděkování aktivních členek se ujala předsedkyně Libuše Žamberská, s hospodařením spolku přítomné seznámila pokladní Stáňa Hyková. Bylo odvedeno hodně skvělé práce ne jen pro členy spolku, ale i pro střední školy a občany města, velké poděkování si opravdu členové úsměvu zaslouží.

V roce 2022 uplynulo už 25 let od založení tohoto spolku. „Setkáváme se opět na zhodnocení roku, letos, jak jste zjistili u prezentace , se na příští rok zvedly členské příspěvky na 150 Kč – není potřeba dlouhé zdůvodňování, je to situace, kterou prožíváme každý den,“ konstatuje předsedkyně Žamberská.

Letošní rok byl opravdu úspěšný, zdravotní cvičení, relaxace, přednášky, květinový den, prezentace samovyšetření prsu na středních školách i pro širokou veřejnost, jednodenní výlety, návštěvy divadel, plaveme pro zdraví, Dny zdraví, Měsíc seniorů, bály s tombolou, Hravé úterky, akce pro děti, víkendový pobyt a pobytové zájezdy, prostě celá plejáda akcí. Přeplav svůj LaManch, v únoru byl i na sucho, Pétanque od dubna do října učily Jarka Stárová a Věra Javůrková, setkání seniorů z Cosvigu v červnu, Protajči se ke zdraví s Věrkou červenec a srpen na osmičce, každý si mohl vybrat…

Když se to jen tak řekne. tak je to jako nic, za každou tou akcí je hodně práce většiny členů -dobrovolníků, pro které je odměnou úsměv dětí, poděkování rodičů, poděkování přátel. Jsme ve věku, kdy si vážíme každého dne, že žijeme v pohodě a spokojenosti. Program na příští rok všichni obdrželi .Pokud Vás napadne něco zajímavého, napište, o co máte zájem.

Program na příští rok 2023 je opět bohatý jako byl ten letošní, v lednu mandaly, keramika, léčivé svíčky, Su Jok, a jako vždy divadlo. V únoru členy čeká turnaj La Manche. který se bude ne jenom plavat, ale bude se počítat i „na sucho“, každý kilometr bude započítán. Děvčata z Elka připravila vzdálenosti na km, tak se to bude dobře počítat.

HZ/ foto Zdena Samuelová

Spolek Úsměv = Zdraví Lovosice hodnotil rok 2022

Procházení příspěvků