Po pandemické pauze se do Centra kultury Lovoš vrátil s velkým úspěchem maďarský Operetní večer, 7. ročník. Díky Svazu Maďarů v Lovosicích se opět mohla tato výjimečná společenská akce uskutečnit. Organizátorkami byly paní Iveta a Barbara Pospíšilovy, které opět přivedly do Lovosic špičky operetního žánru.

„Měli jsme čest přivítat sólisty z Budapešťského operetního divadla (Budapesti Operettszínház) – Szendi Szilvi a Pellera Károlye, kteří patří mezi hvězdy operety v Maďarsku a jejich hlasy zazněly na světových pódiích,“ upřesnila paní Iveta.

Večer započal v duchu daných tradic uvítacím přípitkem a po úvodních slovech moderátora Tomáše Vlčka, který přivítal starostu města Vojtěcha Krejčího a zastupitele Milana Diana, promluvil též ředitel Centra kultury Lovoš Petr Drašnar. Uvítal mj. diplomaty z velvyslanectví Maďarska v Praze Környi Zoltána a Környi László Evu, Kokese Jánose Zoltána – šéfredaktora časopisu Prágai Tükör (Pražské zrcadlo), též překladatelku paní Helenu Mlejnkovou.

Večer, jak už pravidelní návštěvníci vědí, není jen přehlídkou nestárnoucích operetních melodií maďarských skladatelů, ale též gurmánským zážitkem. Hosté vychutnali tříchodové menu: paštiku z maďarské čabajky s banketovým pečivem, vepřovou panenku s gratinovanými bramborami a pečenou zeleninou, choux s lísko-oříškovým praliné. Catering na rozdíl od minulých ročníků kompletně připravilo LOVO Café, pod vedením provozního managera Martina Poláčka a servírování bylo na skvělé úrovni.

Tato originalita propojení hudebního a gastronomického zážitku posouvá událost na pomyslnou špičku žebříčku podobně koncipovaných akcí. Mimořádná hudební vystoupení i s pohybovými exhibicemi dodaly večeru perfektní atmosféru a sólista Peller Károly trefně poznamenal, že v publiku mají všichni v krvi papriku.

Sponzoři akce byli: Ústecký kraj, Ministerstvo kultury a CK Lovoš, kterým tímto moc děkujeme!
(rys, Svaz Maďarů v Lovosicích/ foto Milan Richtr)

Operetní večer se vydařil

Procházení příspěvků