V sále Centra kultury Lovoš proběhla pravidelná členská schůze spolku Úsměv. Na programu byla výroční zpráva  roku 2021, vyhodnocení plavecké štafety a další informace pro členy spolku.

V rámci 8. ročníku plavecké štafety La Manche  členové spolku Úsměv uplavali v počtu 48 osob celkem 270,65 km. Z počtu 29 soutěžících  týmů obsadil Úsměv  krásné 6. místo. 1. místo v Lovosicích obsadil M. Šanda, uplaval 43 km. Kromě plavců byly také aktivní lovosické chodkyně. Členky si zopakovaly loňskou pěší výzvu La Manche na suchu. Za spolek se zúčastnilo 14 členek, které nachodily 1 389 km (1. místo paní Hyková 288 km). Poděkování účastníkům La Manche a malou pozornost předaly plavcům  paní Zdena Samuelová  a na sucho paní Stanislava Hyková.

Konaly se i další akce –  pobyty Hokovce, Sezimovo Ústí, Krkonoše-  Svoboda n Úpou, výlet autobusem do Polska a další na zámek Sychro, vlakové výlety, např. Švestková dráha,  zájezd do Národního muzea v Praze,  Jarní bál a 4x bylo navštíveno Městské divadlo v Mostě. Nezapomnělo se ani na minigolf. „Všem organizátorkám za skvělou přípravu akcí děkujeme,“ uvádí předsedkyně spolku Líba Žamberská. Na rok 2022 jsou připraveny další akce.

Ve dnech 8. – 12.5. se konal ozdravný pobyt Libverda. Dne 11. května se uskutečnil na Václavském náměstí v Lovosicích Den prevence  proti rakovině – prodej květinek na sbírku Ligy proti rakovině.. Mezi pravidelné akce patří v pondělí od 9 hodin relaxace skupinová, v úterý zdravotní cvičení, ve čtvrtek od 17 hod jóga pro zdraví v Centru kultury Lovoš. Byla i keramika a Pletení z papíru a 23.5. se konal zájezd do Divadla v Mostě na hru „Světáci“. Pétanque se koná  každou středu od 9 hod, přes léto v lesoparku Osmička a v úterý od 10 hod Protajči se ke zdraví. Na konci května se uskutečnila skvělá beseda s Pepou Fouskem a Hynkem Tommem. Dne 2.6.2022  se uskuteční jednodenní výlet do Harachova. V září se chystá ve dnech 29.9. -.4.10. ozdravný pobyt Sezimovo Ústí. Jsou už připraveny akce i na rok 2023 – např. na únor  pobyt  Hokovce,  na březen Sezimovo Ústí, na duben Karlovarsko a na  červen jižní Morava.

Senioři z Lovosic jsou aktivní

Procházení příspěvků