Běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru… my jsme se k Táboru rozjeli ale na zádech místo zázvoru jsme si nesli batohy. Děti z turistického kroužku při ZŠ Lovosice, Sady pionýrů 355/2 oslavily Mezinárodní den dětí čtyřdenním  výletem do jižních Čech. Cesta vlakem přes Prahu nám uběhla rychle, ubytování na internátě Střední školy spojů a informatiky proběhlo hladce, takže po odpočinku jsme se vrhli do víru historického města. První den jsme trávili v Housově mlýně. Prohlédli jsme si historickou zbrojnici a to se nám móóóc líbilo. Přemýšleli jste někdy, jak vznikají zbraně a zbroje, které se objevují ve filmových či divadelních bojových scénách? Vystavené zbraně a zbroje z této zbrojnice si zahrály v mnoha velkofilmech, divadelních hrách i muzikálech. A my jsme si je navíc mohli jako v jediné filmové zbrojnici v Evropě dokonce i vyzkoušet a vyfotit ! Vůbec nám nevadilo, že před námi je nosil Tom Cruise. To byl zážitek!

Druhý den jsme se vydali do Sezimova Ústí II a do lesa. Došli jsme na nádherné místo, kouzelnou  Samotu – hájenku Březinu. U rybníka Starý Kravín jsme měli sto chutí do něj skočit a co teprve, když jsme míjeli velké jezero cestou na Kozí hrádek! Tam by se to plavalo! Cestou z Kozího hrádku jsme házeli šiškami na cíl o oběd v Mekáči. Vyhrál každý, i ten, kdo se netrefil. Ale to byla na nás nahraná finta. Na intru jsme někteří padli jako špalky, ale většina si šla zahrát fotbal s panem školníkem.

Třetí den jsme trávili v historickém centru Tábora. Jeďte tam všichni na výlet, je to nádherné, čisté, upravené město, které má na náměstí za okny truhlíky s batáty a muškáty. Přesně, jako to máme my, na naší škole.  V táborských sklepích jsme obešli celé náměstí, v muzeu jsme pak obdivovali nádherný vůz se zbraněmi. Bylo tam mnoho zajímavých exponátů z husitských dob. Pak šup šup do Muzea čokolády a marcipánu. Čekalo nás příjemné přijetí, moře čokolády a marcipánu. Kdo chtěl, mohl si něco vyrobit sám. Všem se to moc povedlo. Cestou na ubytovnu jsme se zastavili u Jordánu a tam pod dohledem jsme se mohli brouzdat ve vodě. Večer nás čekala ještě pizza a pak už sladké sny.

Poslední ráno jsme si sbalili věci, narovnali do auta panu školníkovi a vydali se po snídani do Sezimova Ústí I. Naším cílem byla Benešova vila. Okouzlila nás nádherná zahrada a samozřejmě i vila. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí o panu prezidentovi Edvardu Benešovi a jeho žene. Na příjemné povídání se slečnou průvodkyní budeme také dlouho vzpomínat. Pak už  nás čekal oběd a cesta do Tábora na vlak a domů.

Děkujeme rodičům, že nám umožnili tak krásný výlet, děkujeme všem, co se o nás starali a také děkujeme Městu Lovosice. Tento projekt byl finančně podpořen Městem Lovosice.

A vy? Vy příště pojeďte s námi! Nebudete litovat.

 

Výlet turistického kroužku 1.ZŠ

Procházení příspěvků