Vážení čtenáři, chtěli bychom vás informovat o přípravách letošního 9. ročníku festivalu „Litoměřické svátky hudby“. Předpokládáme, že se pandemická situace spojená s Covid 19 v letním období postupně rozvolní tak, že nám dovolí festival uskutečnit aspoň jako dvoudenní tak, jako v loňském roce. Dáváme vám na vědomí i změnu místa konání koncertů v Litoměřicích.  Po dohodě s Římsko-katolickou farností Všech svatých jsme přesunuli konání koncertu do Kostela Všech svatých, který se nachází přímo na Mírovém náměstí. Tento kostel má potenciál pro umístění cca 50% diváků oproti minulým koncertům. Proto jsme se rozhodli, že se bude konat koncert v tomto kostele 2x a to 28. 8. 2021. Jednou od 16 hodin odpoledne a podruhé od cca 19 nebo 19,30 hodin (bude ještě upřesněno). Na tomto koncertu vystoupí Plzeňská filharmonie s hostujícím dirigentem Tomášem Braunerem (šéfdirigentem Pražských filharmoniků – FOK). Jako sólisté se představí umělecký garant festivalu Václav Hudeček a jeden ze tří koncertním houslových mistrů České filharmonie vynikající Jiří Vodička. Můžete se těšit i na operní árie v podání operních pěvců Romana Janála (dlouholetého člena Národního divadla v Praze i pedagoga na Akademii múzických umění) a mladé nadějné zpěvačky Kristýny Kůstkové (studentky magisterského studia na Mannes of Music v New Yorku ). Podrobný program koncertu zveřejníme v další tiskové zprávě.

V Lovosicích se bude konat koncertní večer v Kostele svatého Václava, v neděli 29. 8. 2021 v 19,00 hodin. Vystoupí zde Alma Ansámbl (pět hudebnic na smyčcové nástroje a cembalo).  Jsou to špičkové hudebnice z hudebního tělesa „Pražští komorní sólisté“. Václav Hudeček vám s tímto ansámblem zahraje krásný koncert „Čtyři roční období“ od skladatele Antonia Vivaldiho.

Vážíme si práce zdravotníků. Protože druhá vlna pandemie Covid 19 byla pro všechny zdravotníky i pomocný personál v „první linii“ daleko náročnější než první vlna v loňském roce, chtěli bychom je pozvat jako čestné hosty na litoměřický koncert a tímto způsobem jim za nás všechny poděkovat za jejich obětavou a náročnou práci.

Vážíme si podpory orgánů Státní zprávy, samosprávy i podpory našich tradičních sponzorů v této ekonomicky těžké době. Doufáme, že zdravotní situace na konci srpna bude příznivá. Budeme se společně s vámi těšit na vystoupení špičkových umělců a na krásné hudební zážitky.

Za spolek Musica et Educatione
Zdeněk Kulda a Alena Kuldová

Letošní 9. ročník „Litoměřických svátků hudby“ připravujeme za jiných podmínek a na jiném místě.

Procházení příspěvků