Loňskou sezónu na trati T4 ukončila motorová lokomotiva Bardotka tu letošní na Velký pátek zahájí lokomotiva parní. Provoz Turistické víkendové linky: Lovosice – Most bude slavnostně zahájen v Mostě 30. března od 7:30. Na trať vyjede mimořádný vlak tažený parní lokomotivou, který vyráží v 8:30 z hlavního nádraží a potáhne jeden bufetový a čtyři salónní vozy.

Jízdné pro jeden směr činí 30,- Kč za děti od 6 do 15 let, dospělý zaplatí 80,- Kč. Zakoupit jízdenku bude možné pouze ve vlaku. V bufetovém voze bude také možné koupit občerstvení na cestu a připraven je rovněž hudební program. Jízdní řád speciální soupravy počítá také s možností prohlídky lokomotivy a to ve stanicích Třebívlice, Třebenice, Lovosice, Libčeves a Most.

Provoz na lince T4 na trati Lovosice – Most, jejíž část Čížkovice – Obrnice se nazývá Švestková dráha, byl zahájen teprve v loni, za sezónu bylo přepraveno kolem 4 500 cestujících a trať navíc ožila řadou kulturních událostí. Sezónu 2017 uzavřela motorová lokomotiva 749.039 nazývaná podle vzhledu svého čela „Bardotka“, která táhla salónní vůz.

Na prázdniny společnost AŽD, která trať vlastní, připravuje letní slavnosti s hudbou, zábavou a občerstvením.

Parní lokomotiva zahájí provoz na turistické trati T4 Lovosice – Most

I. Kocánková


 


Procházení příspěvků