Poslední vánoční koncert ZUŠ Lovosice proběhl v sále knihovny 20. prosince a byl věnován těm nejkrásnějším svátkům v roce – písní o Vánocích bylo dvanáct z dvaceti dvou. V koncertu vystoupili jen žáci třídy učitele Jakuba Kocha. „Třídní koncert jsme uskutečnili proto, aby si zazpívali všichni, nejenom ti, co vystupují na velkých koncertech v Lovoši a v Litoměřicích, ale i nováčkové, kteří budou na pódiu dnes poprvé,“ zdůvodnil novinku učitel Koch.

Sál byl vánočně vyzdoben, vánoční písničky se do něj opravdu hodily. Celý koncert moderoval žák literárně dramatického oddělení Mileny Klinecké Antonín Ptáček. Koncert zahájila provedením Rolniček malá Natálka Hlaváčková. A pak následovaly vánoční songy jeden za druhým – Vánoce na míru, Šťastné a veselé, Last Christmas, Bílé Vánoce (ty dokonce dvakrát – jednou česky v podání Daniela Zemana a podruhé francouzsky Noel blanc – Markéta Mičková) i další.

Učitel Koch připravil návštěvníkům i malé překvapení. Pozval své dva bývalé žáky, dnes studenty konzervatoře, Nelu Kailovou a Josefa Feča. Oba se představili v tom nejlepším světle. Nela přednesla písně Mořská sůl na řasách a S Tebou nebo bez Tebe, Josef se uvedl stylově písní Jsou svátky z repertoáru Karla Gotta a sklidil bouřlivý potlesk. Poté ještě oba konzervatoristé zazpívali duet z pohádky Na vlásku – Svítá nám. V programu vystoupilo i několik studentů z kategorie Studium pro dospělé (M. Hanzalová, J. Platichová a Ĺ. Malá). Předposlední skladbou byla píseň Nejhezčí dárek J. Zmožka, kde se všichni vystupující vyznali, … že je můj úděl zpívání!

Program byl zakončen společným zpěvem hitu Vánoce, Vánoce přicházejí a to už zpíval i malý moderátor Ptáček. Vystupující dostali květiny a Josef Fečo jménem vystupujících poděkoval za krásný večer učiteli Kochovi. Koncert byl velmi úspěšný, návštěvníci stáli i kolem stěn, bylo zkrátka narváno!

Eva Hozmanová

… že je můj úděl zpívání, vyznali se žáci Jakuba Kocha

Procházení příspěvků