Úplná uzavírka silnice I/30

K úplná uzavírce silnice I/30, směr Ústí nad Labem v úseku od okružní křižovatky u Besedy k odbočce k Penny marketu dojde ve dnech 10. – 31. července 2017. Uzavírka je součástí právě probíhající rekonstrukce povrchů silnice, kterou provádí Ředitelství silnic a dálnic.

Omezení parkování v Dlouhé ulici – červenec

Provizorní opravu nejhorších a největších výtluků v ulici Dlouhá (silnice III/24713) provedla Správa a údržba silnic Ústeckého kraje, provoz Litoměřice v 17. týdnu. Následovat bude velkoplošná oprava vozovky v úseku od okružní křižovatky „Beseda“ k železniční zastávce Lovosice – město. Oprava bude realizována ve dnech od 7. do 23. července. Práce budou probíhat vždy v jednom pruhu a druhý zůstane průjezdný. V této souvislosti nebude možné parkovat v aktuálním místě stavby.

Kruháč „U jatek“ by mohl být už za dva roky, křižovatka „u siřejovické kapičky“ zatím zůstane

V měsíci dubnu vyvolalo město Lovosice jednání se zástupci Ředitelství silnic a dálnic správa Chomutov (dále jen ŘSD) o stavu a přípravě realizace kruhových objezdů na Lovosickém městském okruhu (silnice I/15). Jednalo se především o okružní křižovatku „U jatek“ tedy křižovatku silnice I/15 a Terezínské ulice a křižovatku „u siřejovické kapličky“.

S přebudováním křižovatky „U jatek“ ŘSD počítá na rok 2019

Z vyjádření ŘSD vyplynulo, že přebudování křižovatky „U jatek“ by mohlo být zahájeno již v roce 2019. V tuto chvíli probíhá zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí, její dokončení předpokládá ŘSD do konce října 2017. Následovat budou projekční práce a vydání stavebního povolení. To by mohl stavebník získat v lednu 2019. Takto nastavený harmonogram prací je podle vedení ŘSD reálný. K realizaci akce by tedy mohlo dojít již v třetím čtvrtletí roku 2019.

Kruhový objezd „u siřejovické kapličky“ provází komplikace

Přebudování průsečné křižovatky na okružní „u siřejovické kapličky“ naproti tomu provází komplikace. Generální ředitelství ŘSD Praha se k této akci vyjádřilo bohužel negativně. Zatím tedy správa Chomutov zastavila další přípravné práce na projektu. Město Lovosice a zástupci Policie ČR mají nicméně na problematické křížení jiný názor.

„Budeme se snažit změnit názor ŘSD. Provizorní kruhový objezd, který byl v minulém roce odstraněn, byl bezpečnější a bránil řidičům v rychlé jízdě. Toto stanovisko podporuje také policie. Naše oficiální vyjádření jsme již na ředitelství ŘSD zaslali a budeme znovu jednat s orgány společnosti o otevření této problematiky,“ uvedl starosta města Milan Dian.

Informace z dopravy

I. Kocánková


 


Procházení příspěvků