Prosinec 2005 Lovosický dnešek - Strana 10

Česká policie

Výběr akcí České policie v Lovosicích v měsíci říjnu 2005

2.10.bylo sděleno obvinění a zahájeno trestní řízení s devatenáctiletým pachatelem J. P. z Čížkovic, který zde najížděl na hlídku dopravní policie, která ho stavěla.
3.10.byl odstíhán jedenačtyřicetiletý pachatel recidivista R. H. z Ústí nad Labem, který byl 26.9.2005 zadržen v prodejně Potravin pana Krátkého v Lovosicích při krádeži zboží v ceně 286 Kč, ale protože je to recidiva, je to trestný čin.
-týž den byl odstíhán čtyřicetiletý pachatel M. H. z Lovosic pro trestný čin podvodu, jehož se dopustil tím, že na Poště Lovosice 1 při sjednávání úvěru 15 000 Kč uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a příjmu. Peníze nedostal, poštovní zaměstnanci byli ve střehu. Jak by ne – podobných případů přibývá...
5.10.byl odstíhán osmačtyřicetiletý pachatel O. K. z Chotiměře pro trestný čin výtržnictví, kterého se dopustil 28. 9. v restauraci v Hrušovce.
-týž den byl odstíhán i osmadvacetiletý pachatel M. P. z Litoměřic pro trestný čin porušování domovní svobody, kterého se dopustil 2.10. v Lovosicích, Sadech pionýrů, kde neoprávněně vnikl do cizího bytu.
-týž den byl odstíhán i devětadvacetiletý pachatel M. F. z Litoměřic pro trestný čin úvěrového podvodu, jehož se dopustil tím, že při sjednávání úvěru na Poště Lovosice 1 předložil vypůjčené doklady a tak neoprávněně získal 15 000 Kč.
10.10.byl odstíhán šestadvacetiletý pachatel M. P. z Keblic pro trestný čin výtržnictví, kterého se dopustil 19. 8. v Keblicích, kde bezdůvodně napadl spoluobčana.
11.10.byl odstíhán devětadvacetiletý pachatel L. Š. z Lounska, který se dopustil úvěrového podvodu tím, že i on uvedl při sjednávání revolvingového úvěru na Poště 2 v Lovosicích nesprávné údaje o příjmech a zaměstnání. Peníze už nedostal... To se mu však povedlo na druhé lovosické poště kde svým jednáním způsobil škodu 10 000 Kč.
13.10.byl dodatečně zjištěn a odstíhán jedenatřicetiletý pachatel M. Š. pro vloupání do rodinného domku v Sulejovicích, porušování domovní svobody a způsobenou škodu 14 500 Kč.
17.10.byl odstíhán pachatel J. S. ročník 1980 z Lovosic pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť byl hlídkou České policie zadržen při řízení motorového vozidla, které má soudním rozhodnutím zakázáno. Pro opakované porušování zákona mu hrozí mnohem citelnější trest – v policejním slangu zvaný »natvrdo«.
-tento den byl také odstíhán třiapadesátiletý pachatel M. V. z Lovosic pro úvěrový podvod, jehož se dopustil předložením nesprávných dokladů při uzavírání úvěrové smlouvy na Poště 1 v Lovosicích a způsobenou tím škodou 15 000 Kč.
18.10.byl odstíhán třicetiletý pachatel recidivista M. K. z Lovosic pro trestný čin krádeže, jehož se dopustil tím, že svému otci odcizil rybářské nářadí v ceně 4 700 Kč. Recidiva = vězení. Stálo mu to za to?
19.10.byli zadržen a odstíhán pachatel třiatřicetiletý L. B. z Teplic pro trestný čin krádeže, jehož se dopustil odcizením nafty v ceně 5 600 Kč z vozidla firmy Insped Lovosice.
-byl odstíhán dvaadvacetiletý pachatel Z. J. z Lovosic pro trestný čin držení a distribuce omamných a psychotropních látek, jehož se dopustil v Lovosicích prodejem marihuany v ceně 1 500 Kč při němž byl zadržen.
-týž den byla také odstíhána pětatřicetiletá pachatelka Z. P. pro trestný čin – to je už snad seriál! – úvěrového podvodu, jehož se dopustila na Poště 1 v Lovosicích použitím nepravdivých údajů o zaměstnání a příjmu při sjednávání úvěrové smlouvy, čímž způsobila škodu 15 000 Kč.
24.10.byl odstíhán třiatřicetiletý pachatel P. Č. z Ústí nad Labem pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví jehož se dopustil 31. 7. na Diskotéce Jet, kde napadl dalšího občana jemuž způsobil zranění.
-týž den byl odstíhán pětatřicetiletý pachatel K. V. z Třebenic pro trestný čin zpronevěry, jehož se dopustil použitím částky 10 000 Kč svěřené mu na nákup stavebního materiálu pro osobní potřebu.
26.10.byl odstíhán pachatel jedenatřicetiletý J. K. z Velemína pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví, jehož se dopustil 3. 8. v herně Kniha Lovosicích, kde fyzicky napadl dalšího návštěvníka, jehož poranil.
-byl dodatečně zjištěn a odstíhán devětatřicetiletý pachatel P. H. z Libochovic pro trestný čin krádeže, jehož se dopustil odcizením 85 564 Kč ve sběrně kurzových sázek ve Velemíně, kde rovněž odcizil hrací automat JUKE – box v ceně 46 340 Kč.
27.10.byli dodatečně zjištěni a odstíháni pachatelé pětadvacetiletý J. B. a devětapadesátiletý J. B. z Lovosic pro trestný čin loupeže, kterého se dopustili 11.9., kdy v Lovosicích napadli dalšího občana, zbili a obrali ho o hotovost a další předměty v celkové ceně 66 450 Kč.
31.10.byl odstíhán devatenáctiletý pachatel V. Ch. z Malých Žernosek pro trestný čin nebezpečného vyhrožování, kterého se dopustil tím, že poškozené vyhrožoval fyzickou likvidací.

V tomto období se navíc podařilo našim policistům vypátrat 5 celostátně hledaných osob, z toho jednu pohřešovanou a čtyři přestupníky zákonů.

kapitán Gertner

Hasičský záchranný sbor

Záchranáři – hasiči v říjnu 2005

3.10. byl nahlášen požár trávy v Libochovicích v areálu podniku Autocentrum Credo. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení, jednotka nezasahovala.
- týž den  bylo provedeno Taktické cvičení na námět Požár Mateřské školy v Litoměřicích.
4.10. jednotka vyjížděla k likvidaci úniku oleje z transformátoru v Chotěšově.
5.10. došlo ve Velemíně k dopravní nehodě osobního automobilu s nákladním vozem Avia přepravujícím pohonné hmoty (benzin). Došlo ke zranění pěti osob a úniku benzinu z poškozené cisterny (obr. 1).
10.10.dopoledne jsme hasili požár skládky v Siřejovicích.
- ve večerních hodinách jednotka vyjížděla k opětovně vznícené skládce v Siřejovicích.
11.10.byl nahlášen na tísňovou linku požár odpadkového koše v Dlouhé ulici v Lovosicích.
- týž den došlo k dopravní nehodě osobních aut Fordu a Škody Felicie u Podsedic, která se naštěstí obešla bez zranění.
13.10.jednotka zasahovala při likvidaci úniku nafty  v Velemíně.
16.10.jednotka vyjížděla na konec dálnice D 8 u Lovosic k zajištění dvou sudů, z nichž unikala nafta, pravděpodobně tyto sudy vypadly při přepravě z vozidla.
19.10.likvidovali jsme havárii osobního auta Fiat Punto na dálnici D8 směrem na Teplice, bez zranění
20.10.jednotka vyjížděla do Sutomi k převrácenému traktoru, kde vyprošťovala jednu zaklíněnou osobu – řidiče.
20.10.jednotka vyjížděla k hromadné nehodě tří osobních vozů na dálnici D8, kde došlo ke srážce s divočákem.
22.10.hlášení požáru trávy ve Vchynicích (pod Lovošem). Byl to planý poplach, šlo o neohlášené vypalování stařiny.
24.10.došlo k tragické dopravní nehodě osobního auta VAZ u Prackovic, jedna osoba byla usmrcena. Na místě zasahovaly jednotky HZS z Ústí nad Labem a PS Lovosice (obr. 2).
27.10.jednotka likvidovala následky úniku oleje na vozovku z poškozeného nákladního vozu Skania u Jenčic (jednotka posypala vozovku absorpčním materiálem).
28.10.Vyjížděli jsme k požáru trávy v Čížkovicích, oheň byl však uhašen před příjezdem jednotky.

npor. Novotný Karel

Všimněte si zvýrazněné zprávy 11.10.: nač volat hasiče z Litoměřic, když by to uhasil desetiletý kluk svým mužným proudem... Máte představu, kolik stojí takový marný výjezd? To jsou pak také peníze, které jinde sakra chybí...

pozn. redakce

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 10