Červen 2005 Lovosický dnešek - Strana 8

Tělovýchova a sport

FOTBALISTÉ jdou cílevědomě za postupem

Že to myslí s postupem vážně, to už proklamovali několikrát. Nyní – o prvním květnovém víkendu – to dokázali v Horním Podluží, kde bývá půda pro hosty obvykle dost horká. Cíl byl jediný: neprohrát! To ale vůbec nešlo pod vousy domácím, kteří naopak chtěli vyhrát a to za každou cenu, neboť se zachraňují.

Nástup ve složení Marek Šafránek, Husar, Vaněk, Pavlíček, Bortlík, Puravec, Podrazil, Drbal, Durček, Jakubec a Kočina se družstvu povedl, z prvního útoku po dlouhém výkopu dal Durček první gól, v krátké době ještě nastřelil brankáře soupeře. Zranil se Pavlíček při hlavičkovém souboji a přesto, že vypadal na vystřídání, pokračoval po ošetření mimo hřiště v zápase. Krátce po jeho návratu zvýšil Podrazil na 2:0 a už bylo veseleji. Škoda, že před koncem poločasu z náhodného protiútoku snížil soupeř na rozdíl jednoho gólu. Asi měli naši chlapci větší vůli po vítězství a taky trochu nezbytného štěstíčka: Podrazil zvyšuje 1:3. Deset minut před koncem zahrál domácí obránce v tísni rukou, následoval pochopitelně pokutový kop a z něho Durček zvýšil na 1:4. V závěru utkání, kdy už domácí ztratili motivaci a našim naopak vzrostla chuť a výsledkem pátý gól z kopačky Martina Šafránka.

Co na to trenér? Dobré, 5: 1 je lepší, než jsme počítali. Máme sice tedy dva další body, příjemně jsme si upravili skóre, ale tím cesta za postupem zdaleka nekončí. Čeká nás ještě mnoho zápasů a všechny mohou být klíčové, nebo osudové. K jistotě postupu potřebujeme ještě deset bodů. Je ale pravda a to příjemná, že máme celkem dobře „našlápnuto“....

Václav Mládek

 

Lovosičtí atleti zahájili hlavní sezónu

Šest lovosických atletů se vydalo předposlední dubnovou sobotu na prověrku své zimní přípravy na první letošní závody na dráze. Zahajovací závody spojené s Hončovým memoriálem ve skoku vysokém hostil atletický stadion ASK Děčín. V nejkratším sprintu nastoupil hned v prvním běhu Jindřich Živný a časem 7.73 doběhl na cílovou pásku na čtvrtém místě (4. místo si udržel i v celkovém hodnocení, celkem 18 závodníků). Druhým sprinterem byl Milan Šperling, který v druhém běhu časem 8.06 zvítězil a v celkovém hodnocení zůstal na deváté příčce. V běhu na 60 m žen jsme měli jednu zástupkyni, Michalu Šperlingovou, která časem 8.76 vybojovala čtvrté místo. V běhu na 300 m mužů na start nastoupil Milan Šperling a časem 40.41 si doběhl pro druhé místo. Na stejné trati v kategorii žen skončila na bronzové příčce Michala Šperlingová časem 47.37. Lucie Žďárská nastoupila ke startu v běhu na 1500 m. Mezi žákyněmi si časem 5:15.6 doběhla pro první místo. Nejlepší výkon v disku žen předvedla lovosická Markéta Slavíková, když její náčiní dolétlo na značku 39.74 m. Ve výškařském sektoru se v kategorii mužů představil žák Jan Sommerschuh a v Hončově memoriálu obsadil druhé místo, když překonal laťku ve výšce 1.85 m.

Petra Lašková

SOMMERSCHUH rekordně

Jan Sommerschuh překonal dvanáct let starý krajský rekord ve výšce žáků

Celkem 242 závodníků chtělo změřit své síly a zavítalo v sobotu 30. dubna na atletický stadion do Bíliny. Lovosičtí jeli v počtu jedenácti atletů a domu se vraceli se zlepšenými osobními rekordy a v případě výšky i s krajským rekordem. V mužské výšce měli lovosičtí dva zástupce. Ve čtrnáctičlenném startovním poli se na pátou příčku výkonem 1.80 dostal dorostenec Lukáš Horák. Ve stejné soutěži se podařilo jednomu z nejmladších účastníků soutěže Janu Sommerschuhovi překonat osobní, oddílový a krajský rekord a výkonem 1.93 obsadit celkové druhé místo. „S dnešním výkonem jsem spokojený, přálo nám i počasí. Předpokládám, že se nám podaří přidat ještě nějaký ten centimetr a uspět na Olympiádě dětí a mládeže v Brně a na mistrovství ČR, které se koná v září v Jablonci,“, řekl nám po závodě trenér Miroslav Pavlík.

Do startovních bloků na nejkratším sprintu mužů nastoupili tři lovosičtí atleti. Lukáš Barák si zlepšil své osobní maximum na 7.47 a v celkovém hodnocení skončil na 3. místě, Milan Pála zaběhl 60 m za 7.67 a jeho bratr Miroslav za 8.33. Lovosický Pavel Hoblík zaběhl trať 300 m za 37.56 a Jakub Živec trať 1000 m za 2:51.17. Nejdelší sobotní závod, běh mužů na 3000 m, měl jednoho lovosického zástupce. Jaroslav Chramosta doběhl do cíle časem 9:29.40 na 3. příčce. Mezi vrhači měli Lovosice rovněž jediného zástupce. Zdeněk Kocánek ve vrhu koulí (5 kg) poslal své náčiní do vzdálenosti 11.16 m (4.místo) a disk (1,5 kg) poslal na značku 29.48 m. Žákyně Anna Šetková si vyzkoušela nejkratší sprint a 60 m zaběhla za 9.13. Ke startu na 1000 m žen nastoupila Květa Pecková, která zvládla roli favoritky a s přehledem si doběhla pro první místo (2:56.87).

Petra Lašková

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 8