Květen 2004 Lovosický dnešek - Strana 10

Česká policie

Česká policie v Lovosicích v březnu 2004 řešila mimo jiné tyto případy:

1.3.byl zadržen a odstíhán třicetiletý pachatel P. P. pro trestný čin maření úředního rozhodnutí, když přes soudní zákaz řídil - řidičského oprávnění nemaje - motorové vozidlo.
4.3.byl zadržen a odstíhán sedmadvacetiletý pachatel - recidivista J. Č. pro trestný čin krádeže, jehož se dopustil v Lovosicích odcizením mobilního telefonu v hodnotě 1 000 Kč.
8.3.byl odstíhán osmadvacetiletý pachatel F. T. pro neplnění vyživovací povinnosti, který na výživném dluží svým dětem 37 150 Kč.
- týž den byl odstíhán čtyřiapadesátiletý pachatel recidivista J. Ž. pro trestný čin pokusu krádeže v Teplé, když byl přistižen přímo při zcizování kovového materiálu v ceně 15 000 Kč, který chtěl prodat do sběrny.
12.3.byl zadržen a odstíhán dvaadvacetiletý pachatel recidivista R. D., který mezi 6. a 9. únorem 2004 odcizil v kanceláři firmy Radialka v ulici Svatopluka Čecha mobilní telefon se škodou 1 500 Kč .
-týž den byli dodatečně zjištěni a odstíháni pachatelé trestného činu krádeže devíti litinových poklopů hydrantů a kanálových mříží v Lovosicích v úhrnné ceně ceně 26 000 Kč, a to třiadvacetiletý K. Š. a o rok mladší M. H.
14.3.byl zadržen a odstíhán pachatel - cizí státní příslušník, který se vloupal do chat v katastru obce Dřevce a způsobil zde škodu, která dosud nebyla vyčíslena.
15.3.byl dodatečně zjištěn a odstíhán dvaadvacetiletý pachatel recidivista F. S., který se v době od 1. do 26. února 2004 vloupal do několika chatek v katastru obce Čížkovice a způsobil zde škodu 4 600 Kč.
-týž den byl tento pachatel dodatečně zjištěn jako původce vloupání a krádeže v kravíně v Želecho-vicích, kde někdy mezi listopadem 2003 a únorem 2004 odcizil dvoukolový vozík a způsobil tak škodu ve výši 2 250 Kč.
16.3.byli dodatečně zjištěni a odstíháni pachatelé, kteří se vloupali ze 23. na 24. 10. 2003 do garáží v ulici U výtopny, kde způsobili celkovou škodu 544 000 Kč. Jedná se o : jedenatřicetileté výtečníky A. Ž., R. S. a  J. M.
19.3.byla odstíhána devětatřicetiletá pachatelka D. K. pro ohrožování mravní výchovy mládeže jehož se dopustila tím, že nedbala na docházku svých dětí do školy a podílela se na vzniku absence 398 neomluvených hodin.
22.3.byl dodatečně zjištěni a odstíháni dva pachatelé recidivisté za spáchání trestného činu krádeže se škodou 15 000 Kč, jehož se dopustili v podniku ELLAU Lovosice krádeží hliníkových bočnic od přívěsu, které pak prodali do sběrny kovového odpadu za směšnou cenu. Byli to jedenatřicetiletý D. B. a  třiadvacetiletý K. Š.
24.3.byl zadržen a odstíhán pachatel - recidivista pětadvacetiletý D. V. , který řídil motorové vozidlo přes, to, že má soudem zákaz řízení.
-týž den byl dodatečně zjištěn a odstíhán šestadvacetiletý pachatel - recidivista J. S. pro krádež odpadního koše v ceně 500 Kč. Případ byl odložen, protože pachatel je již ve výkonu trestu za jinou trestnou činnost a trest za tuto krádež by byl bezvýznamný.
25.3.byl odstíhán devatenáctiletý pachatel M. J. pro neplnění odvodní povinnosti. Přesto, že převzal předvolání, nedostavil se k odvodu. K poslednímu... jo, to je osud. Povinnost nezná termín poslední...
-týž den byli dodatečně zjištěni a odstíháni pachatelé, S. T. ročník 1963 a M. K. ročník 1976 a to pro trestný čin krádeže vloupáním se škodou 3 000 Kč. Před Motorestem ve Velemíně vnikli do dodávkového automobilu, který vykradli.
29.3.byl odstíhán třiatřicetiletý pachatel I. G. z Litoměřic, pro trestný čin podílnictví, který na sebe převedl a převzal olejomalbu v ceně 20 000 Kč, přesto, že věděl, že pochází z trestné činnosti.
30.3.byl odstíhán dvacetiletý pachatel recidivista L. H. za trestný čin držení a šíření omamných a psychotropních látek, jehož se dopustil v Třebenicích prodejem drog svým vrstevníkům.
31.3.byli odstíháni pachatelé sedmadvacetiletý P. N. a třicetiletý M. D. pro trestný čin vloupání a porušování domovní svobody a pro trestný čin návádění k trestné činnosti. Oba vnikli do bytu, v němž odcizili, nebo poškodili věci v celkové ceně 64 300 Kč.
-týž den byl odstíhán čtyřiačtyřicetiletý pachatel recidivista A. Š. pro trestný čin výtržnictví, když se v Lovosicích v podnapilém stavu obnažoval před dětmi.
-týž den byl dále odstíhán pětadvacetiletý pachatel P. R. pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví, jehož se dopustil v měsíci únoru v Lovosicích v Myslivecké ulici.

Kapitán Gertner

Považujeme za nutné opakovaně konstatovat, že toto je jen výběr akcí, které je povoleno publikovat. Více jak 60% případů má omezení, která nelze obejít… Například: pachatel vraždy, která otřásla všemi lovosičany, byl dopaden specialisty (t. zv. mordpartou) z Ústí nad Labem. Podrobnosti se však jen tak nedozvíme. Mohou za to dvě magická slova: informační embargo…

Redakce

Hasičský záchranný sbor

HZS v březnu zasahoval v těchto případech

4.3.u požáru osobního auta Ford Tempra mezi Malými Žernosekami a Litochovicemi
5.3.požár skládky a pražců v obci Jehlice,
6.3.požár černé skládky za obcí Chotěšov,
8.3.dopravní nehoda osobního vozu Škoda 120 mezi Dlažkovicemi a Třebenicemi,
-únik ropných látek v Lovosicích v Nádražní ulici nad prodejnou PLUS, kde nějaký výtečník kradl z kamionu naftu, jejíž zbytek nechal vytéci na zem,
-požár trávy v obci Křesín. Zde se musíme pozastavit nad nezodpovědností mnoha lidí, protože na tyto jarní požáry při nezvládnutém vypalování stařin poukazujeme každý rok a stále marně. Jak zjistíte dál, ani v tomto měsíci to nebylo ojedinělé.
9.3.únik oleje z osobního vozu Škoda Favorit v Chotěšově, kdy řidič prorazil olejovou vanu motoru.Vznikla domněnka, že jde o kradený vůz, ale je nepotvrzena,
13.3.požár rodinného domku v Sulejovicích, čp. 101 se ukázal být jen planým poplachem, když si někdo spletl pálení rostliných zbytků na zahradě domu s požárem,
16.3.kolize osobního a nákladního auta na autobusové zastávce v Malých Žernosekách při státní silnici, při níž došlo ke zranění jednoho účastníka,
- otevření bytu v Lovosicích, Terezínské ulici čp. 215 za pomoci plošiny
- požár trávy při vypalování suchého porostu v Režném Újezdě,
17.3.požár trávy a křovin mezi obcemi Chrášťany a Dřemčicemi,
18.3.požár trávy v Čížkovicích, který se ukázal opět jako planý poplach, ale požár trávy skutečný vznikl opět v Režném Újezdě,
19.3.požár kompostu v ulici Mánesově v Lovosicích,
25.3.nehoda osobního vozu Peugeot 309 a Fiatu Duccato v Třebenicích, kdy v ulici Svatopluka Čecha stál zaparkovaný neosvětlený vůz, do něhož druhý narazil. Zásah spočíval v odstranění ropných látek z vozovky.
27.3požár zahradní chaty v Chrášťanech, kde se na zásahu podíleli s dobrovolnými hasiči z Třebenic,
-požár trávy za Keblicemi. Šlo opět o kontrolované, ale nehlášené vypalování stařin, které někdo považoval za požár.
28.3.požár trávy v ulici U sila v Lovosicích. Podobně jako v předchozím případě šlo o nehlášené pálení trávy, naštěstí to není tak daleko, jako do Keblic.
29.3.požár mlýna v Milešově. Zásah trval více jak dvanáct hodin, vystřídaly se u něj dvě směny.

Karel Novotný
Ve stříbřitém ohnivzdorném obleku vypadá záchranář jako mimozemšťan.Do těchto speciálních obleků musí pomáhat kolegovi aspoň dva další lidé.,
Přetlakový oblek je určen do chemicky nebezpečného prostředí agresivních plynů. Ve skutečnosti je žlutý.

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 10