Víte, kam míří každý šestý návštěvník Karlovarského kraje? Do parku Boheminium v Mariánských Lázních, čtvrtého největšího parku miniatur v Evropě! Ten je unikátní nejen svým jedinečným zasazením do přírody, ale i širokou nabídkou do detailu propracovaných modelů českých památek v měřítku 1:25.

I my jsme tam s „turisťákem“ vyrazili. Karlštejn, Hluboká, Červená Lhota, Lednice, či Český Krumlov. Dokonce i Babiččino údolí. To je jen krátký výčet ze sedmi desítek dokonalých miniatur významných stavebních a technických památek z celé České republiky, které jsme tam viděli.

Na vrch Krakonoš, nás od ubytovny TJ Lokomotiva ML vyvezl autovláček. Cesta byla nádherná, přes celé Mariánské Lázně a skrz lesy a louky. Je tam nádherná příroda, výběhy koní a obora s laněmi a jeleny. Zbývá jen vstoupit a starosti a stres se jako zázrakem vypaří.

Na zpáteční cestě, absolvované k radosti všech, pešky, jsme se vysápali na rozhlednu Hameliku a pak už jen dolů s kopce až ke Zpívající fontáně. Tam jsme si vyslechli od Petra Hapky Fontánu pro Zuzanu a pomyslně jsme ji věnovali naší spolucestující Zuzce z Litoměřic, která s námi jela na výlet poprvé.

Následovala úžasná prohlídka Goethova Muzea, nákup lázeňských oplatek, ochutnávání všech léčivých pramenů a rozloučení s fontánou a to skladbou Karla Zicha Vzpomínka na Mariánské Lázně. No, a pak už daleká tříkilometrová cesta z města na ubytovnu. Uffff…

Výlet se všem líbil. Poděkování patří opět našim rodičům, Městu Lovosice, které nám akci částečně dotovalo z dotace Sport a Volný čas 2022. Děkuji dětem za zájem a doprovodu za pomoc při organizaci.

Miluše Králíčková

Mariánky nás rozhýbaly

Procházení příspěvků