Bibliofilové v Lovosicích nepřijdou v březnu o knižní novinky ani oblíbenou klasiku. Od poloviny února knihovna opět funguje formou výdejního okénka a horkou novinkou je biblioschránka pro vrácení knih.

„Březen je měsícem knihy, a jelikož nemůžeme letos našim čtenářům k tomuto svátku nadělit akce jako jiný rok, tak jsme se rozhodli zřídit novou BIBLIOSCHRÁNKOU, která je umístěna u hlavního vchodu. Je to vlastně veliká kovová bedna se speciálním vhozem a měkkým dopadem pro knihy a časopisy. Je označena 7/24, což znamená, že ji můžou čtenáři využít k vrácení knih 24 hodin 7 dní v týdnu, tedy kdykoliv půjdou kolem,“ vysvětlila účel nové schránky vedoucí městské knihovny Zdeňka Černá.

Výpůjčky budou čtenářům odepsány z konta následující pracovní den. Knihy jsou označeny čárovými kódy zavedenými v systému. S kontem daného čtenáře se tedy snadno propojí a výpůjčka bude správně odepsána.

Od 16. února zavedla knihovna provoz formou „Výdejního okénka“. Knihy je možné vypůjčit po předchozím objednání. Čtenáři mohou využít pro objednání tři různé cesty. Telefonicky, e-mailem nebo v on-line katalogu.

„V době, kdy byla knihovna zavřená byly výpůjčky automaticky prodlužovány. Nyní je tedy možné knihy vracet kdykoliv. Prosíme proto o navrácení starých výpůjček v termínu nejpozději do 29. 3. 2021 a nových výpůjček dle určené výpůjční doby,“ uvedla Černá.

Další dobrou zprávou, hlavně pro ty zapomnětlivé je, že kdo vrátí knihy do 29.03. 2021 a má nezaplacenou pokutu, z doby před pandemií, bude mu odpuštěna. Knihovna v rámci měsíce knihy vyhlašuje amnestii.

Městská knihovna Lovosice měla v roce 2019 celkem 1 213 registrovaných uživatelů. Celkový počet návštěv, a to včetně on-line služeb dosáhl 37 183. Knihovna disponuje rozsáhlým fondem celkem 45 680 titulů z toho je 13 577 naučné literatury a 32 054 literatury krásné. V roce 2019 do jejích fondů přibylo celkem 1 276 knih.

On-line katalog pro výběr a výpůjčku knih naleznete na webové stránce lovosice.tritius.cz, e-mail pro rezervaci knih je beletrie.knihovna@lovosice.com a telefonické spojení: 416 571 280 a 733 712 725.

Březen – měsíc knihy přináší biblioschránku a amnestii

Procházení příspěvků