Před Vánocemi 2020 zaslala organizace Senzační Senioři vedoucí spolku Úsměv Libuši žamberské zprávu, že SEN SEN chce společně pomoci osamělým seniorům. Spolek byl žádán o vytipování seniorů, kterým by udělal radost níže uvedený dar od SenSenu a Nadace Vodafone.

Dar obsahuje tablet a úvodní kurz práce s tabletem v délce tří hodin od společnosti Moudrá sovička. Senior, který bude takto obdarován, by měl splňovat kritéria, která najdete v příloze tohoto emailu. Tablet bude mít předplacena data (připojení k internetu od Vodafonu) na šest měsíců, poté lze bez problémů data dokoupit nebo používat wifi. Úvodní zaškolení Moudrou sovičkou proběhlo v klubovně DDM ELKO Lovosice 22. února. Darovací smlouva byla uzavřena mezi Nadací Charty 77 a spolkem Úsměv. Všechna komunikace v této věci bude probíhat přes ambasadora klubu.

 

Paní Žamberská jako vždy okamžitě zareagovala a seznam vhodných seniorů včas odeslala. Z lovosického spolku Úsměv = Zdraví  dostalo tablet (chytrý telefon) 9 seniorů. Díky moderním technologiím budou moci navázat kontakt s rodinou či přáteli, nalézt nové koníčky nebo si vyřídit každodenní záležitosti on-line z bezpečí domova. Dar je výsledkem spolupráce projektu SenSen (Senzační senioři) Nadace Charty 77 a Nadace Vodafone.

V pondělí 22. února proběhla v DDM ELKO Lovosice od 10 do 15 hodin pětihodinová konzultace ovládání chytrého telefonu. Lektory byli Hana Tomková a Patrik Hradecký z organizace Moudré sovičky. Seminář se konal po třech osobách s patřičnými rozestupy a v rouškách . Senioři se naučili nastavovat jas a zvuk, jak volat a poslat SMS, emaily a obrázky a jak přijímat mobilní data z internetu.  Tablet jim umožní navázat snadno kontakt s rodinou a přáteli. Obdarovaní senioři za dar Nadaci Charty 77 i Nadaci Vodafone děkují a za proškolení Moudrým sovičkám. V úterý proběhl seminář ještě v Litoměřicích.

hz, foto Moudré sovičky

Tablety pro osamělé seniory zdarma i se seminářem

Procházení příspěvků