Vývoj v oblasti stravování, ale také v oblasti pitného režimu jde neustále kupředu. Výrobci zkvalitňují složení svých nápojových koncentrátů a souběžně nabízí inovativní technologie výdeje nápojů zaměřené na zajištění kvality pitné vody a sterility výdejového systému.

S dodavatelem inovativních řešení z Kerské limonádovny spolupracuje Centrální školní jídelna Lovosice  již druhým rokem, a proto jsme se rozhodli vám přinést odpovědi na některé otázky, které si můžete klást i vy ohledně našich dodavatelů.

Čím se lišíte od konkurence?
Motivací zpřístupnit kvalitní pití všem. Nezaměřujeme se pouze na ty, kterým jejich životní styl přináší zdravotní potíže, ale také na ty, kteří si váží svého zdraví a chtějí si ho užít doušky plnými opravdové chuti. Velkou pozornost věnujeme stravování dětí, každodennímu přísunu vitamínů a energie z čistě přírodního nápoje, který napomáhá jejich zdravému vývinu.

Proč by měl zákazník volit zrovna vás?
Nabízíme chutnou alternativu v mnoha příchutích bez umělých sladidel a barviv. Snažíme se co nejvíce vyhýbat též fruktóze a o Sukraloze vůbec nemluvě. LemonApe je hra, jednotlivé příchutě lze mezi sebou míchat, protože základem všech je superpotravina citron. Díky tomu neomrzí.

Odkud berete suroviny na výrobu vašich produktů a proč?
Suroviny pro náš nápoj vybíráme pečlivě a s ohledem na životní prostředí. Právě proto je jeho základem za studena lisovaný citron ze Sicilie, který k nám do Kerska dovážíme v podobě koncentrátu přímo z místa, kde citrony rostou a ve chvíli, kdy dozrávají. Jejich podíl v každém LemonApe je 57%. Tím, že nepřevážíme ke zpracování celé plody, snižujeme uhlíkovou stopu. To je pro nás důležité.

Které produkty jsou nejvíce na odbyt a proč myslíte, že tomu tak je?
Mezi nejoblíbenější příchutě patří vedle dětmi milované maliny, jahody a pomeranče nově také ostřejší varianty pro dospělé. Chilli, zázvor, badyán a skořice jsou současnými favority ve studené i teplé variantě LemonApe.

Máte nějaké novinky poslední doby, které byste chtěli představit?
Rozšířili jsme naši nabídku příchutí „LemonApe BEZCUKR“, který nabízíme všem, kteří mají vysoké nároky na kvalitu a chuť, a zároveň se vyhýbají konzumaci cukru.

Co je základem kvality vaší produkce?
Nemáme rádi kompromisy. V naší limonádovně máme dokonalý přehled o procesu výroby a jsme rádi jeho součástí.

Podle čeho vybrat kvalitní nápoj? Co by měl a neměl obsahovat?
Je na místě varovat před umělými sladidly. Cukr v rozumném množství umí podpořit správnou činnost mozku a dodat energii, ale běžně dostupné sladké ovocné šťávy plné fruktózy mohou mít za důsledek obezitu.

Něco důležitého, na co jsem se nezeptala?
Zpětná vazba těch, kteří LemonApe ochutnali. Oblíbili jsme si trhy a gastrofesty, na kterých se můžeme potkávat se svými zákazníky, rádi také pořádáme ochutnávky. Baví nás sledovat, jak nápoj příjemně překvapí svou chutí malé i velké.

Co nám nabízíte pro nadcházející období?
Dovyvinuli jsme ucelený nápojový koncept pro hromadné stravování. Je založen na kvalitních českých výdejnících pracujících v uzavřeném, sterilním režimu s předúpravou pitné vody odstraňující chlór. Jsme nyní schopni zajistit výdej jak studených a teplých nápojů včetně čaje a samozřejmě vody z jednoho technologického celku. Vedle LemonApe a LemonApe BEZCUKR ve dvanácti různých příchutích máme k dispozici také čaj s citronem a levandulí a další novinky zaměřené na zdravý pitný režim uvedeme od září tohoto roku. Dbáme na nízký obsah cukru ve finálním nápoji, který se pohybuje na úrovni 2g/100ml u LemonApe a 0,4g/100ml u LemonApe BEZCUKR. Zároveň dbáme na to, aby hotový nápoj měl alespoň 5% ovocné složky.

A na závěr?
Závěrem snad pozvání pro čtenáře na další článek, kde se můžeme detailněji podívat na složení nápojů LemonApe ve srovnání s jinými nápoji.

Centrální školní jídelna Lovosice

Moderní trendy a inovace v centrální školní jídelně

Procházení příspěvků