Březnová pouť spolku Úsměv = Zdraví směřovala do Chrámu chmele a piva v Žatci a Panenského Týnce. Ačkoliv byla středa opravdu škaredá, Zelený čtvrtek se nám vydařil.  Ve čtvrtek 29. března.jelo 30 členů spolku na výlet do Žatce prohlédnout si aktuality o pivu a do Panenského Týnce do polorozpadlého chrámu klarisek, který má údajně uzdravující vlivy. Celý výlet se velmi vydařil, jak počasím, tak celkovou náplní i atmosférou.

V Žatci jsme si prohlédli 2 okruhy ve dvou budovách a dostalo se nám informací, ,které mnozí z účastníků nikdy neslyšeli. Průvodce i průvodkyně byli příjemní a náležitě nás seznámili s novými věcmi. V Žatci to bylo zajímavé a poučné. V restauraci U orloje jsme se naobědvali a nechybělo zelené pivo na Zelený čtvrtek. Pokračovali jsme do Panenského Týnce, kde nás očekávali starosta a místostarosta obce a ochotně se nám věnovali, za což jim patří vřelý dík.

Ukázali nám nově otevřenou výstavu, pohovořili o chrámu a otevřeli krámek, kde si mohli všichni dát kávu a koupit turistické známky, či jiné drobnosti a suvenýry. Všem se výlet líbil a řidič autobusu Musil, byl příjemný a ochotný, tak jak to má být. Je jen škoda, že nebyl autobus plně obsazen, aby více lidí vidělo, jak pěkný je náš kraj s nepřeberným, množstvím zajímavostí a krás!

Za spolek  Úsměv = Zdraví  Eleonora Hauserová

 

Senioři navštívili Chrám chmele a piva v Žatci

Procházení příspěvků