V počátku února přivítalo zdejší gymnázium finalisty letošního ročníku vědomostně-zážitkově-sportovní soutěže s názvem GYMLOVO 4U. Soutěžící na uvedenou střední školu zamířili z různých základních škol v rámci Litoměřicka. Od ranních hodin bojovalo přímo v budově gymnázia celkem čtrnáct družstev na několika více či méně náročných i zábavných stanovištích.

Po zahájení se všichni vrhli do tvrdé práce, když postupně prokazovali nejen své znalosti z dějepisu, angličtiny, fyziky, chemie a dalších oborů. Po ukončení základní části se sečetly body a následně bylo vyhlášeno prvních pět družstev, která jich sesbírala nejvíce.

Poté se v tělocvičně uskutečnilo finálové klání ve sportovním testu a povzbuzování diváků bylo opravdu parádní. V nejlepším světle se nakonec ukázali: Sára Udatná, Petr Vávra a Šimon Heller z lovosické 1. ZŠ Sady Pionýrů. Všem účastníkům vedení gymnázia poté poděkovalo za předvedené úsilí i výkony.

„My se těšíme se na další ročník soutěže a další nové školáky. Snad se z některých stanou v budoucnu naši studenti,“ poznamenaly s úsměvem gymnazistky a členky organizačního týmu Barbora Biňovcová (ze Septimy) a Aneta Machurková (z 1.A).

Gymnázium Lovosice

Mladí gymnazisté hostili finále soutěže GYMLOVO 4U

Procházení příspěvků