Házenkářský klub HK FCC Město Lovosice odstartoval sezónu oslavami 60ti let házené v Lovosicích. Tato událost zůstane zapsána významným písmem v historii klubu. Součástí oslav byl také 4. ročník velkého mládežnického turnaje Házenkářský festival, který se v Lovosicích již stává tradicí a který v roce 2017 zaznamenal historicky největší účast v podobě 43 házenkářských týmů. Oslavy samotné se uskutečnily v areálu zimního stadionu a jeho okolí a díky podpoře Města Lovosice a našich partnerů byly skutečně důstojnou oslavou házené v Lovosicích.

V rámci oslav se uskutečnilo také první extraligové střetnutí Lovců v této sezóně. V zápase proti týmu Hranic Lovci zaznamenali první letošní vítězství v extralize a během podzimní části dokázali Lovci nasbírat ještě dalších šest výher. Před reprezentační přestávkou se podařilo Lovcům nasbírat celkem 16 bodů a v tabulce ligových týmů zaujímají 3. pozici za vedoucí Plzní a druhým Zubřím (oba týmy mají na svém kontě shodně 19 bodů).

Úspěšný podzim zakončili Lovci postupem do Final 4 Českého poháru, když ve čtvrtfinále dokázali dvakrát porazit celek Hranic. Znovu po roce se tak Lovci probojovali mezi nejlepší čtveřici celků a na konci ledna 2018 budou v Chebu bojovat o prvenství v této soutěži. V roce 2017 se podařilo Lovcům v Českém poháru zvítězit a dosáhnout tak na třetí vítězství v Českém poháru v historii klubu.

Postupem do finálového turnaje se podařilo splnit jeden z cílů pro sezónu 2017/2018, ve které chceme stejně jako v předchozích letech postoupit do play-off a bojovat znovu o extraligové medaile.

Úspěšně reprezentují Lovci Lovosice také na mezinárodní scéně, když v nominaci národního týmu mužů najdeme tři naše hráče: brankáře Artura Adamíka, spojku Jana Landu a křídlo Jiřího Motla. Reprezentační výběr čeká v lednu evropský šampionát, který se uskuteční v Chorvatsku. Největší šanci na účast v týmu má kapitán lovosického celku Jan Landa.

Daří se také našim mládežnickým celkům. Oba dorostenecké týmy bojují v celorepublikové 1. ligy dorostu, přičemž po podzimní části zaujímá starší dorost 5. příčku a mladší dorost 4. místo. Starší žáci mají před sebou vedle krajské soutěže také celorepublikovou a dlouhodobou soutěž Žákovskou ligu. Týmy mladších žáků i minižáků velmi dobře reprezentují HK Lovosice v krajských soutěžích, kde jim patří přední pozice. První turnaje mají za sebou také naši nejmenší v kategorii přípravky.

Vedle sportovních úspěchů se snažíme spojovat náš sport také s charitativní činností. Stali jsme se ambasadory projektů Hospice sv. Štěpána v Litoměřicích a navázali jsme dlouhodobou spolupráci s Nemocnicí Litoměřice.

Nic z výše uvedených úspěchů by nebylo možné bez podpory našich partnerů, ale samozřejmě také rodičů našich hráčů a všech fanoušků. Díky jejich pomoci se nám daří naplňovat společné heslo klubu JSME JEDEN TÝM, MY A VY! Přejeme všem našim příznivcům a všem obyvatelům Města Lovosice pokojné svátky a vše nejlepší v roce 2018! Budeme se těšit na další společná shledání.

Lucie Kantůrková

Lovci Lovosice znovu ve Final 4 Českého poháru!

Procházení příspěvků