Dne 02. 09. 2017 v 7:46 si Policie ČR vyžádala pomoc HZS Ústeckého kraje při otevření bytu v Resslově ulici v Lovosicích, kde se měla nalézat osoba, která volala o pomoc. Hasiči byt otevřeli a v něm nalezli osobu, která byla při vědomí, ale potřebovala zdravotnickou pomoc. Během otevírání bytu dorazila na místo události i ZZS z Lovosic, která si nalezenou osobu převzala do zdravotní péče.

Dne 03. 09. 2017 v 01:31 byla JPO HZS Ústeckého kraje, stanice Lovosice vyslána k dopravní nehodě do obce Velemín. Po příjezdu jednotky na místo a provedení průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů. Na místě byla již Policie ČR. Průzkumem zjištěno, že jeden osobní automobil se čtyřmi osobami, dva dospělí a dvě děti, všichni bez zranění a v pořádku, byl v poli a druhý osobní automobil z místa nehody ujel a pátrala po něm Policie ČR. Toto bylo nalezeno v obci Velemín bez řidiče. Jednotka provedla osvětlení místa nehody pro potřeby šetření Policie ČR a poté provedla vytažení osobního automobilu z pole a provedla kontrolu, zdali z vozidla neunikají provozní náplně. Poté se jednotka přesunula do obce Velemín k druhému vozidlu, ze kterého unikala voda z chladiče.

Dne 03. 09. 2017 v 05:02 byla jednotka HZS Lovosice vyslána do ulice Wolkerova v Lovosicích na požár plastového kontejneru. Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že kontejner je požárem zasažen celý. Na jeho uhašení byl použit vysokotlaký proud.

Dne 05. 09. 2017 v 18:49 byla na operační středisko HZS Ústeckého kraje ohlášena událost – únik ropných látek na komunikaci obchvatu Lovosic, za kruhovou křižovatkou u sjezdu z dálnice směrem na Litoměřice. Po příjezdu jednotky HZS byla zjištěna olejová skvrna o délce cca 20 metrů. Jednotka provedla zasypání olejové skvrny sorbentem a následně sběr použitého sorbentu.

Večer 15. 09.2017 v 17:54 vyjeli hasiči ze stanice Lovosice k požáru osobního automobilu na dálnici D8. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o osobní automobil Peugeot z Nizozemí. Vozidlo se nacházelo v 1. fázi požáru s ohniskem v motorové části, proto hasiči ihned začali hasit požár pomocí vysokotlaké proudnice.

Dne 17. 09. 2017 v 06:11 oznámena na operační středisko hasičů dopravní nehoda jednoho osobního automobilu u Lukavce, které mělo proraženou vanu motoru. Po příjezdu hasičů průzkumem zjištěna olejová skvrna v délce 50 metrů, kterou hasiči zasypali sorbentem a následně uklidili.

Dne 25. 09. 2017 ve 13:05 byla na linku 112 ohlášena dopravní nehoda kamionu a osobního automobilu na silnici číslo 30 u Lhotky nad Labem. Na místo události byla ihned vyslána jednotka  HZS Ústeckého kraje, stanice Lovosice. Po příjezdu na místo události a následném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o nehodu bez zranění, pouze s únikem PHM. Hasiči provedli zasypání místa nehody s následným úklidem komunikace.

Dne 29. 09. 2017 v 18:39 byla jednotka ze stanice Lovosice povolána na únik ropných produktů na dálnici D8, 54km, kde měla být olejová skvrna. Již během cesty k místu události byla spatřena viditelná olejová skvrna táhnoucí se cca 500m až k místu kde byla odstavena dodávka Ford Tranzit. Na místě byla již PČR která velitele zásahu předala informaci, že z vozidla za jízdy vystřelila kliková hřídel, čímž došlo k úniku oleje z motoru na vozovku. Na místo události byla dále povolána Správa a údržba dálnic, které hasiči pomohli s úklidem komunikace.

Po poledni 30. 09. 2017 ve 12:31 vyjeli hasiči ze stanice Lovosice, Litoměřice, SDHO Prackovice a SDHO Třebenice k požáru střechy hospody v Malých Žernosekách. Po provedeném průzkumu byl proveden útok jednoho proudu C do budovy. Jednotka PS Lovosice prováděla hašení střešních trámu pomocí jednoho proudu C a za použití dýchací techniky. Pomocí vysokozdvižné plošiny AP 27 bylo provedeno sundání střešních tašek, aby mohl být proveden hasební zásah z vrchu. Po uhašení požáru v půdním prostoru byl proveden závěrečný průzkum pomocí termokamery

Zpracoval: npor. Mgr. Balaštík Lukáš – velitel stanice

Vybrané zásahy lovosických hasičů – září 2017

Procházení příspěvků