V letošním roce si lovosická házená připomíná významný mezník v její historii, a to 60 let od založení házenkářského klubu v Lovosicích. K této příležitosti se od pátku 8. září do neděle 10. září budete moci těšit na 4. ročník Házenkářského festivalu dětí a mládeže a Oslavy Lovosické házené.

4. ročník mládežnického festivalu si připíše rekordní účast, celkem 48 týmů ve třech věkových kategoriích. Turnaje budou probíhat po celé tři dny na 4 hřištích. Podrobný rozpis utkání naleznete na facebooku a webových stránkách klubu.

Samotná oslava 60. výročí se uskuteční v sobotu 9. září odpoledne v prostorách zimního stadionu a jeho okolí. Organizátoři plánují celou řadu akcí: hudební vystoupení kapel, doprovodné akce pro děti i dospělé, chybět nebudou stánky s občerstvením, speciální házenkářský obchod nebo fan shop Lovců. Dále se můžete těšit na nafukovací atrakce, profesionální fotbálek nebo dobré jídlo a pití.

Hlavním bodem programu, na který se návštěvníci mohou těšit, bude extraligové utkání Lovců, které se odehraje od 19 hodin na speciálně položené palubovce na zimním stadionu. Slavnostní večer bude poté pokračovat oceněním týmu, který v roce 1977 vybojoval pro Lovosice historicky první postup do nejvyšší soutěže, a následně pak také oceněním pětice hráčů, kteří se významně zapsali nejen do historie lovosické házené, ale jejich úspěch a umění mohli obdivovat fanoušci v národních týmech Československa a České republiky. Jako doprovodný program večera je připraveno vystoupení taneční skupiny nebo speciální poločasový program. Na závěr celého dne pak nebe nad Lovosicemi ozáří slavnostní ohňostroj.

Celý program oslav bude zveřejněn na  facebooku a webových stránkách klubu.

8. – 10. 9.2017 – 4. ročník Házenkářského festivalu dětí a mládeže (48 týmů)
9. 9.  19:00 – 1. kolo extraligy mužů: HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice
13. 9. 18:00 – 2. kolo extraligy mužů: HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
16. 9. 17:00 – 3. kolo extraligy mužů: HK FCC Město Lovosice – SKKP Handball Brno

Začátek září bude ve znamení házené

I. Kocánková


 


Procházení příspěvků