Ve dnech 24. a 25. 06. 2017 proběhl v našem partnerském městě Coswig fotbalový turnaj žákovských kategorií. Mezi 27 fotbalovými mužstvy převážně z Coswigu, Drážďan, Pirny a Freitalu se turnaje účastnily i týmy z Lovosic, a to ve skupinách F, E, D a C mládeže.

Akce proběhla za finančního přispění z projektu s názvem „Aktivní partnerství: komunikace, důvěra, spolupráce“ čís. 100281819, realizovaného společně s Coswigem. Pro mladé fotbalisty z obou zapojených partnerských měst to byla již třetí příležitost takto si přátelsky zahrát.

Lovosické účastníky doprovázela početná skupina fanoušků z řad rodinných příslušníků. V sobotu večer pak všichni společně s diváky a ostatními fotbalovými kluby navštívili místní letní festival.

„Bohužel letos ani coswigští, ani lovosičtí nedosáhli na vítězné poháry. Úspěchem však bylo získání stříbrné medaile ve skupině C mládeže a dále bronzové medaile ve skupině F mládeže. Martin Filous byl vyznamenán jako nejlepší hráč E skupiny,“ uvedl trenér Jan Janda.

Z turnaje si všichni účastníci odvážejí pěkné vzpomínky a cenné zkušenosti, které mohou využít hned příští rok při dalším společném turnaji. Ten se bude odehrávat tentokrát v Lovosicích.

Fotbalového turnaje v Coswigu se účastnily i týmy z Lovosic

Procházení příspěvků