Lovosický Dnešek

listopad 2008 - strana 9

Z našich škol

svetlusky

Světlušky

Dne 23. 9. 2008 se žáci 9. tříd naší školy zapojily do celostátní sbírky „Světluška“, jejíž výtěžek je věnován nevidomým dětem. Pět dvojic a jedna trojice žáků prodávaly upomínkové předměty – svítící náramky a magnetické kartičky. Podařilo se jim vybrat přes 15 tisíc korun, které byly předány pořadateli akce – Nadačnímu fondu Českého rozhlasu.

Poděkování patří jak našim žákům, tak všem, kteří tento den do „světluščích lucerniček“ = kasiček přispěli.

M. Straková, ZŠAB, foto vlastní

 

-

školáci

Přípravná třída v Lovosicích

Základní škola ve Všehrdově ulici v Lovosicích od 1. září 2008 otevřela přípravnou třídu se 14 dětmi. „Nulťáček" - jak se mu v kuloárech říká - vede paní učitelka Iva Reicheltová a jak sama říká, děti jsou báječné. Malí předškoláčci si už stihlli vyzdobit třídu, zapojili se do kroužků s kamarády školáky. Zdokonalují se ve správné výslovnosti, rozvíjejí zdárně grafomotorické dovednosti a ... prostě připravují se ze všech sil na únorový zápis a následný vstup do 1. třídy, který bude určitě o stupínek snažší.

 

(Soz.)
foto archiv školy

Elko hlásí

Pouštíme draky

V úterý 4.listopadu ve 14.30 hodin zveme všechny děti s vlastnoručně vyrobenými draky do lesoparku Osmička na Pouštění draků. Kdo si nezvládne vyrobit svého draka může přijít i s drakem koupeným. Hodnotit budeme nejlépe létajícího draka. Doufám,že nám počasí vyjde a bude foukat pořádný vítr.

V letošním roce jsme poprvé přispěli k pouťovým radovánkám soutěžní akcí pod názvem Kolečkiáda. Tato akce s konala v lesoparku Osmička. Zazávodit si přišlo 44 sportovců všech věkových kategorií. Každá kategorie byla dále rozdělena podle dopravního prostředku. Děti jezdily na kole, kolečkových bruslích, koloběžkách, nejmenší pak na tříkolkách a odstrkávadlech. Největší zastoupení měli nejmladší závodníci se kterými se po trase proběhla spousta rodičů jako doprovod. Ve 13 hodin přijelo do Elka Sváťovo dividlo, kde děti shlédly pohádku Míša Kulička.

Zájemci o Mikulášskou besídku pro nejmenší se musí přihlásit předem v budově DDM Elko. Mikuláš k nám do Elka přijde ve čtvrtek 4.prosince v 15 hodin.

Můžete nás najít na webových stránkách: ddm.lovosice.net

Věra Hamerníková

Copyright © 2008 Lovosický Dnešek. Vydává Kulturní středisko Lovoš