Červenec 2006 Lovosický dnešek - Strana 2

Slovo starosty

Po volbách

Je po volbách a většina z nás je z výsledku rozpačitá. Nerozhodný výsledek v okamžiku, kdy jedna politická strana dostane o zhruba 200 000 hlasů více je skoro neuvěřitelný. Parlament schválil zákon, který toto umožňuje a v této chvíli je nutné ho respektovat. Komu tato situace nahrává? Politickým stranám bez rozdílu, neboť mají na koho svádět nesplnění svých předvolebních slibů. Velice obtížné bude za tohoto stavu sestavit vládu, která dokáže splnit naslibované. Agresivní kampaň a nespokojenost voličů se promítly do volební účasti. V Lovosicích odevzdalo svůj hlas 58,83% voličů. Ve volbách v roce 2002 byla volební účast nižší - 52,89% voličů. V roce 2002 dostala nejvíce hlasů ČSSD 1261. ODS na 2.pozici 1008 hlasů. V roce 2006 ČSSD 1627 hlasů (37,77 % t.j. o 366 hlasů více. ODS na 2. pozici 1509 hlasů) 35,03% t.j.o 501 hlasů více. O tyto hlasy přišly většinou KSČM a KDU-ČSL. Dovolte mi poděkovat všem aktivním účastníkům voleb. Výsledky voleb a  sestavování vlády zatlačí do pozadí fotbalové šílenství - Mistrovství světa v Německu. Ať se tedy podaří našim fotbalistům více, než se podařilo našim politikům.

V Lovosicku, novinách, které k Vám přichází bezplatně, jsem se dočetl, že Lovosice jsou rájem zlodějů. Chápu rozhořčení okradeného člověka. Hlídané parkoviště v Lovosicích již bylo a pro nezájem ukončilo svou činnost. Statistiky hovoří o menším nárůstu trestné činnosti v Lovosicích oproti Litoměřicím i Roudnici. Přitom v Lovosicích máme jednu policii, v Roudnici dvě, (mají navíc Městskou policii) a v Litoměřicích dokonce tři policie - navíc dopravní a městskou.

Kamery na lovosické radnici sledují a zajišťují vstupní prostory. Služební auta mají svou zajištěnou garáž. Město již podalo žádost o dotaci na zřízení kamerového systému. Jedná se o 2 kamery a pult za cca 1,5 milionu Kč pro rok 2007. Je to však zatím spíše prevence, neboť kriminalita je v  Lovosicích menší, než v jiných městech. Tím neříkám, že není třeba ještě účinnějších opatření k dalšímu zvyšování bezpečnosti ve městě.

Dovolte mi, abych poděkoval za reprezentaci města prvoligovým házenkářům, kteří báječně reprezentovali město Lovosice a skončili na krásném 3.místě v České republice.Je to historický úspěch.

Lovosický fotbal také slaví historické umístění a to účast ve finále poháru Ústeckého kraje. Podlehli Chomutovu těsně 0:1. Gratulujeme!

Zvláštní poděkování patří manželům Olze a Miroslavovi Gutovým a jejich firmě Kovářství Sulejovice. Pan Gut vykoval nádherná vrata a vstupní branku na hřbitov. Děkuji za krásný dar a dovolím si říci, jménem všech občanů města.

Nyní nás čekají dva prázdninové měsíce. Děti dostanou (jistě pěkná) vysvědčení a mají před sebou zasloužený odpočinek. Dospěláci zase čas na hezkou dovolenou, na potřebný a doufejme, že i příjemný odpočinek.

Hezké počasí!

Jan Kulhánek

Zprávy z radnice

Hospodaření města – druhá změna rozpočtu – červen 2006

Připravuje se třetí řádné zasedání Zastupitelstva města a na programu bude opět stav městských financí. Až budete číst tyto řádky, budou už rozpočtové změny definitivně pro další období schváleny. Z termínových důvodů vám ale dnes přinášíme jejich návrh. Ani tentokrát nedochází, tak jako posledně, k významným změnám. Takže jako obvykle:

Příjmová část:

Zde přibyly na konto městské pokladny účelové dotace v úhrnné výši 2,509 milionu Kč, z toho 1,544 milionu je určeno na odstraňování škod po povodni,0,595 milionu na vybudování pracoviště pro cestovní doklady s biometrickými prvky a 0,253 milionu Kč pro realizaci parlamentních voleb. Skutečné mimořádné příjmy pak činily jen 0,855 milionu Kč z různých zdrojů po max. cca 200 tisíc Kč.

Výdajová část:

Ve výdajích se tedy objevují jednak položky z účelových dotací a návrh počítá dále s použitím 0,538 milionu Kč z mimořádných příjmů. V tom se pamatuje v první řadě s úpravou komunikací za 325 tisíc Kč (dokončení prací v ul. Dlouhé, oprava chodníku v Terezínské ulici a chodníku u nadjezdu). Počítá se ještě s výměnou oken v MŠ Resslova (73 tisíc) a úpravou pro vozíčkáře ve 3. ZŠ (52 tisíc). Zvažována je ještě účast města na vybudování kruhového objezdu u prodejny LIDL v částce 894 tis. Kč, tam by se ale muselo sáhnout do reservy. To bude právě řešeno na třetím zasedání ZM.

V přesunech v rámci rozpočtu („rozpočtová opatření“) je to pak 40 tis. Kč do programového vybavení knihovny,100 tisíc za nájem pro ZŠ a 600 tisíc ze správy v dopravě (pokuty).

Výsledná rekapitulace:
Příjmy po první změně172 920 000, - Kč
Navýšení příjmové části3 364 000, - Kč
Stav po 2. změně176 284 000, - Kč
 
Výdaje po první změně193 388 000, - Kč
Navýšení výdajové části3 047 000, - Kč
Stav po 2. změně196 435 000, - Kč
 
Stav rezervy před změnou1 756 000, - Kč
Rozdíl příjmy - výdaje po změně317 000, - Kč
Celkový stav rezervy po 2.změně2 073 000, - Kč

Při srovnání čísel z minula je zřejmé, že k úpravám proti návrhu dochází ještě na zasedání Zastupitelstva. Je tak možné, že se na třetím zasedání ZM použije část z rezervy na některou z uvažovaných akcí.

JiH

 

Třetí řádné zasedání Zastupitelstva města

se konalo ve čtvrtek, dne 15.6.2006 za účasti 20 poslanců při třech řádných omluvách. Po uvítání přítomných a úvodních formalitách bylo hned započato s představením velmi zajímavého návrhu.

Prezentace firmy Moravská energetická společnost a.s. Brno

Tuto firmu, která provozuje energetický komplex podniku, uvedli pracovníci Lovochemie. Její zástupce - Ing. V. Kohout - seznámil přítomné se záměrem, připojit opět vytápění města na centrální zdroj, jak tomu bylo v minulosti. Tentokrát by se ovšem nejednalo o problémový parovod, ale o horkovodní potrubí s teplotou media 105 0C, uložené v zemi a špičkově izolované se ztrátami 2 - 3 %. Protože se v Lovochemii vyrábí teplo hlavně z uhlí a využívá se i tepelná energie z výroby kyseliny dusičné, byla by předpokládaná cena v roce zahájení provozu (2008) cca 410 Kč/GJ. To je proti dnešní hodnotě 451 Kč/GJ podstatný rozdíl a proto tato nabídka stojí za úvahu. Zvlášť ještě proto, že firma počítá s úhradou investičních nákladů cca 64 mil. Kč z vlastních zdrojů. Město by pak asi hradilo jen úpravy v jednotlivých kotelnách. Asi jedinou nevýhodou se pak ukázala nutnost provedení rozsáhlých výkopových prací (asi 15 km), ale při perspektivě trvale rostoucích cen plynu je tento projekt lákavý. Zvlášť když zástupce investora potvrdil zachování stávající plynové technologie a možnost rychlého přepojení z jednoho systému na druhý. Po těchto ujištěních vzalo zastupitelstvo informaci všemi hlasy na vědomí a pověřilo radu města k dalšímu jednání.

Připomínky a návrhy občanů

Hned další část byla věnována návrhům a připomínkám občanů, kdy jako první vystoupila paní Fundová s kritikou nedostatečného osvětlení Terezínské ulice v místě křižovatky „U kašpara“. Špatný stav v tomto místě je znám a s úpravou za cca 100 tis. Kč se počítá, pokud se na ni najdou prostředky - možná v rámci později projednávané změny rozpočtu. Další připomínku vznesl pan Masopust, který navrhoval přikládat do obálek k volebním lístkům seznam volebních místností. Zde ale bylo odpovězeno, že se jedná o poměrně nákladnou záležitost a v našem případě, kdy se tyto místnosti a jejich rozdělení rok od roku opakují je další opatření nadbytečné.

Organizační a finanční část

Zpráva tajemníka o plnění usnesení ZM prošla tentokrát takřka bez připomínek. Velká diskuse se ale rozvinula nad zprávou o jednání finančního výboru. Ten se sešel dvakrát a prvním požadavkem zde bylo, aby zápis z druhého zasedání byl projednáván až po valné hromadě akcionářů DZCL (22.06.2006) - t.j. na příštím zasedání ZM. Tento požadavek přijat nebyl a byly proto probírány zápisy oba. Tam se pak objevilo několik sporných bodů:

Dne 9. 5. byl proveden přezkum hospodaření města za rok 2005 nezávislou auditorkou ing. Šubrtovou. Ta hodnotila stav financí vcelku kladně, ovšem s výhradou u práce bytového oddělení, kde se objevuje nesrovnalost v účetnictví v úrovni cca 7 mil. Kč. Tady byla vznesena řada připomínek, protože tato situace se opakuje a byla konstatována už v roce 2004. Po dlouhé debatě uložilo ZM majetkosprávnímu odboru (MSO) neprodleně zajistit organizační a personální opatření ke zjištění a nápravě závad na MSO - bytovém oddělení

Další připomínkou finančního výboru byl nesouhlas s usnesením rady města (RM), podílet se na financování rekonstrukce křižovatky mezi Holoubkovem a prodejnou LIDL. Důvodem je napjatý rozpočet města, kde stále chybí mimořádné příjmy a tyto náklady by musely být hrazeny z rozpočtové rezervy. K tomu se jednání vrátilo v dalším programu.

Neuspokojivý je také stav vymáhání pohledávek města, kde jsou blokovány značné částky. Byl proto zadán další úkol: „Do 30.06. specifikovat promlčené pohledávky z r. 2005 se zdůvodněním, zodpovědnostmi a nápravnými opatřeními. Zprůhlednit a zefektivnit systém vymáhání pohledávek. Závěry předložit RM na nejbližším jednání.“

Nejradikálnějším návrhem FV pak bylo nabídnout na zmíněné valné hromadě DZCL prodej akcií ve vlastnictví města. V případě neúspěchu navrhnout likvidaci DZCL. Důvodem jsou vysoké náklady a malé přínosy této společnosti. Tento návrh nezískal potřebnou většinu a ZM uložilo zástupci města, aby na valné hromadě postupoval podle návrhu představenstva DZCL. Tímto zástupcem byl jmenován Ing. Jan Řezníček.

Po dlouhém a místy i dramatickém jednání byly jak zápisy FV tak i kontrolního výboru vzaty na vědomí. Stejně pak dopadl i zápis ze škodní komise a ZM schválilo i zprávu auditorky a závěrečný účet města za rok 2005 ovšem s výhradami uvedenými v předchozím textu.

Na konci tohoto bloku přistoupilo ZM k projednání rozpočtových změn. Vzalo na vědomí plnění rozpočtu k 30.4.2006 a schválilo 2. rozpočtovou změnu. Ta je předmětem zvláštního článku a po delší debatě byla doplněna ještě o tyto akce:

oprava osvětlení Terezínské ulice přesunem v rozpočtu 100 000 Kč, dětské hřiště na koupališti z rozp. rezervy 80 000 Kč, křižovatka Holoubkov - LIDL z rezervy 894 000Kč.

Do této části byl ještě zařazen požadavek na opravu střechy domu č.p. 485 v Terezínské ulici, který je zároveň nabízen k prodeji. Po úvahách zda střechu opravit nebo dům prodat ve stávajícím stavu získal potřebnou většinu hlasů názor opravit střechu pomocí rezervy v plánu MSO a dům vyjmout ze seznamu prodávaných nemovitostí.

Prodej, koupě a pronájem nemovitostí

Prvním závažným bodem byl prodej bývalého cukrovaru, kdy se nenašel jeden zájemce a celý blok byl proto, podle nabídek, rozdělen na šest částí. O každé z nich se pak rozhodovalo zvlášť a souhrnná cena by měla dosáhnout cca 4,6 mil. Kč. Stavební objekty tzv. výrobní části a části stavebních parcel, jejichž výměra bude stanovena dle geodetického plánu připadne za celkovou cenu 500 000 Kč společnosti BIG POP CENTRUM s.r.o. Litoměřice

Obytné budovy č.p. 482 a 222 na svých parcelách za cenu 750 000Kč a část pozemku, která bude určena dle plánu za 100, - Kč/m2 získá společnost KBS INTERIER s.r.o. Lovosice

Budova č.p. 192 („Červená vila“) se svou parcelou za 750 000 Kč a část pozemku, která bude odměřena, za 100 Kč/m2 bude prodána panu Jiřímu Charvátovi z Lovosic

Nejednotný názor zastupitelů se projevil při prodeji budovy č.p. 221 (vrátnice a ubytovna) za cenu 410 000 Kč panu Petru Drobnému z Litoměřic. Tento záměr byl odsouhlasen až po navýšení ceny na 450 000 Kč. Stejný zájemce pak získá další budovu č.p. 251 za cenu 410 000 Kč. K oběma stavbám bude prodána i část pozemků dle geometrického plánu za 100 Kč/m2.

ZM dále schválilo prodej pozemků ve 2.zóně o výměře 136 221 m2 společnosti ARMEX OIL s.r.o. Děčín za 200 Kč/m2 při splnění následujících podmínek:

Vyřízení předchozího souhlasu poskytovatele dotace k tomuto prodeji, dořešení připojení infrastruktury pro účely celé 2.zóny PLCL, vyjasnění podmínek odprodeje části infrastruktury provozovatelům (komunikace).

V následné debatě se ukázala potřebnost DZCL, které bylo zastupitelstvem pověřeno vyčíslením možných vícenákladů spojených s prodejem a následně realizací celé transakce dle Mandátní smlouvy. Po úhradě celé kupní ceny (cca 27 mil. Kč) pak bude splatná příslušná provize

Po odložení dalších prodejů, nájmů a koupí na další zasedání byl ještě stanoven počet zastupitelů Města Lovosice pro další funkční období na 25 a schválen 1. Komunitní plán péče (o kterém jsme vás už informovali) na období 2006 - 2008. V pozdních hodinách pak bylo zasedání ukončeno.

JiH

 

Ze zasedání RM

RM bere na vědomí:

  • informace zástupce DZCL a.s. za uplynulé období.
  • závěry z jednání o opatření ve věci pozemků DZCL a.s. v lokalitě u sauny.
  • informaci o termínu jednání Valné hromady společnosti DZCL a.s.
  • požadavek Moniky Majerové, Vrbičany, v současné době však nelze požadavek na přidělení bytu kladně vyřešit.
  • žádost Marcely Ćerveňákové, Lukavec 16, v současné době však nelze požadavek na přidělení bytu kladne vyřešit.
  • Nápravná opatření ke zlepšení kvality ovzduší.
  • žádost ředitelky MŠ Resslova 974, Lovosice ve věci žádosti o výměnu oken v MŠ a doporučuje zahrnout finanční prostředky na 1. etapu ve výši 73 tis. Kč do II. změny rozpočtu 2006.
  • bere na vědomí návrhy na opatření související s průchodem velkých vod a souhlasí: s C 2 a C 5 přiložené tabulky.
  • žádost ředitelky ZŠ Antonína Baráka Lovosice ve věci přebudování sociálního zařízení pro vozíčkáře a doporučuje finanční prostředky ve výši 52 000 Kč zahrnout do 2. rozpočtové změny.
  • výsledek výběrového řízení na tisk knihy "Lovosické ulice v proměnách času", schvaluje smlouvu o dílo s firmou TISK-PRES s.r.o. Budovatelů 1988,434 01 Most a pověřuje starostu jejím podpisem.
  • "Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu na financování akcí města e.č. 333515 5377,322050 1125 a 217815 0020" Finančního úřadu v Litoměřicích.
  • žádost společnosti ARMEX Oil, s.r.o. na odkoupení pozemků II.zóny PLCL o celkové výměře 136.221 m2 a postupuje ji k projednání ZM.
  • na vědomí informaci o činnosti DZCL a.s. za uplynulé období.
  • zápis z jednání komise kultury, sportu a rozvoje cestovního ruchu ze dne 30.5.2006.
  • "Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu na financování akcí města e.č. 333515 5377,322050 1125 a 217815 0020" Finančního úřadu v Litoměřicích.
  • žádost společnosti ARMEX Oil, s.r.o. na odkoupení pozemků II.zóny PLCL o celkové výměře 136 221 m2 a postupuje ji k projednání ZM.
  • informaci o činnosti DZCL a.s. za uplynulé období.
  • zápis z jednání komise kultury, sportu a rozvoje cestovního ruchu ze dne 30.5.2006.

RM souhlasí:

  • aby zprovoznění infrastruktury v prostoru 1.2. zóny PLCL zajišťovala společnost DZCL a.s. v rámci schváleného rozpočtu města, které proběhne při podpisu kupních smluv s investory.
  • s provedením opravy distribuční trafostanice ze společnosti Elektromontáže Procházka s.r.o. v rámci odsouhlasených kapitol rozpočtu města pro rok 2006. Částka za opravu nepřesáhne nabídkovou cenu ve výši 85.000, -Kč v četně DPH.
  • s odprodáním střešní krytiny včetně krovů z budovy v objektu bývalého areálu cukrovar v Lovosicích (viz příloha) pro pana Jiřího Barháče, Lovosice.
  • s přijetím dotace z rozpočtu odboru literatury a knihoven Ministerstva kultury ČR ve výši 60 000 Kč v rámci programu Veřejné informační služby knihoven (VISK3) pro rok 2006 na změnu knihovního systému v Městské knihovně v Lovosicích.
  • s umístěním a stavbou RD na pozemku 2243/3 a 2244 v k.ú. Lovosice. RM zároveň souhlasí s umístěním přípojek inženýrských sítí a sjezdu na pozemku parc. č. 2235 za podmínek daných ORRaSM MěÚ Lovosice. Stavebník Lukáš Bušek a Kateřina Bušková, Leoše Janáčka 1012, Lovosice.
  • s prodejem nákladního automobilu (montážní plošina) AVIA 30, SPZ LT 76 - 60 panu Stanislavu Novákovi, bytem Lukavec 121, dle nejvyšší nabídky za cenu 43 000 Kč.
  • s obesláním nabídky na výběrové řízení na akci restaurování dvou ze souboru čtyř soch umístěných u kostela sv. Václava v Lovosicích těmto restaurátorům: 1. Michael Bílek ak. soch.,403 37 Petrovice 399, 2. Libor Pisklák ak. soch. Havlíčkova 1309,412 01 Litoměřice, 3. Jan Staněk ak. arch. Londýnská 47,120 00 Praha 2, 4. Pavel Míka ak. soch. Podbělohorská 3153/3a,150 00 Praha 5, 5. Radomil Šolc Jugoslávských partyzánů 21,160 00 Praha 6
  • se zapojením města Lovosice do projektu "3D prezentace území projektu turistický koridor Východní Krušné hory - České středohoří (dolní Poohří)" s finanční spoluúčastí ve výši 10 000 Kč a souhlasí s uzavřením Smlouvy o partnerství s SIS - servisní a informační středisko svazku obcí, o.p.s. Husovo náměstí 3, Chabařovice, které je realizátorem tohoto projektu a pověřuje starostu podpisem smlouvy.
  • s umístěním předzahrádky v ulici Osvoboditelů před provozovnou firmy T-AR s. r. o., Osvoboditelů 1068, Lovosice.
  • s prodejem nákladního automobilu (kropící vůz), SPZ LT-13-60, firmě Vratislav Tomášek Autodoprava Tomášek Terezín IČ 15165728 za 10 000Kč.
  • s prodloužením termínu zahájení stavby "41 bj Lovosice - lokalita U Zámku" a to nejpozději k 31.12.2006.
  • s předložením návrhu na zařazení města do Programu prevence kriminality na místní úrovni-Partnerství v roce 2007 na MV ČR (kamerový systém) s předpokládanou spoluúčastí města ve výši 10%z dotované částky tj. 150 000 Kč.
  • s vydáním stavebního povolení na stavbu 41 b.j. v ul. Zámecká, včetně napojení na inženýrské sítě, souhlasí s přemístěním trafostanice na pozemek č. parc. 317/1 a s napojením na komunikaci v ul. Přívozní. Při křížení nové komunikace Zámecká při napojování na sítě budou respektovány podmínky povolení zvláštního užívání komunikace, které vydá odbor regionálního rozvoje a správy města Měú Lovosice.
  • s podáním žádosti o dotaci na Ministerstvo financí ČR pro rok 2007 z programu 298110 - Podpora rozvoje a obnovy regionální politiky na vybudování fotbalového hřiště s umělým povrchem - trávou III generace . O finanční spoluúčasti bude rozhodovat ZM dne 15.6.2006.

RM schvaluje:

  • převod nájmu bytu 1+2 II. kat. v ul. Žižkova 115/37 z původního uživatele Petera Bambucha na manželku Jolanu Bambuchovou.
  • převod nájmu bytu 1+2 I. kat. v ul. Mírová 269/8 z původního uživatele Františka Fialy na vnučku Miroslavu Lízlovou.
  • převod nájmu bytu 1+2 I. kat. v ul. Terezínská 351/77 z původní uživatelky Jarmily Léblové na vnuka Václava Lébla.
  • ubytování na městské ubytovně Vápenka pro Adélu Dunkovou a jejího syna.
  • pronájem části pozemku parc.č. 2683 o výměře 400 m2 paní Marii Janouškové, bytem Mírová 269.
  • pronájem části pozemku parc.č. 2683 o výměře 400 m2 panu Josefu Uherovi, bytem Kostelní 901.
  • umístění informační tabule, na které budou nabízeny prostory k pronájmu, společnosti Česko - saské přístavy s.r.o. na pozemku 342/5. Tabule bude mít rozměry 2,4 x 4,1 m a bude na podpěrách zapuštěných do terénu. Majetkoprávní vztah bude vyřešen nájemní smlouvou. Nájem byl stanoven na 600Kč/měsíčně.
  • 1. Komunitní plán péče na období let 2006 - 2008.
  • vybudování místnosti pro elektronické zkoušky autoškoly dle předloženého položkového rozpočtu.
  • použití znaku města v autoatlasu České republiky, jehož součástí bude prezentace města Lovosice, který připravuje k vydání firma BEKR, Břeclav.
  • použití znaku města pro DZCL a.s. pro prezentaci záměru investora.
  • dokončení přechodu pro pěší v ul. Dlouhá a opravy chodníků včetně vybudování nových propojovacích chodníků.
  • rekonstrukci VO pod Restaurací Kašpar způsobenou na VO opakovanými záplavami, které je v současné době nefunkční, v ceně, viz rozpočet této akce v příloze ve výši 96 521 Kč a doporučuje rekonstrukci zahrnout do II. změny rozpočtu.
  • uzavření Smlouvy o užívání (nájmu) pozemků uzavřené mezi Městem Lovosice a společností TERRA KAPLÍŘ spol .s.r.o. na pozemky parc.č. 2995/2,2995/3,2995/6,2995/9,2995/10,2995/12,2995/13,2995/14,3000/1,3000/2,3000/3,3000/4,3001/18,3001/20,3001/22,3001/24,3001/26,3001/28 v .k.ú. Lovosice o celkové výměře 88.021 m2. Výše nájemného je upravena na 9.000, -Kč za celý předmět a dobu nájmu.
  • rozdělení příspěvků z rozpočtu města v celkové výši 500 000 Kč podnikatelům, kterým vznikla škoda v důsledku povodně v r. 2006, dle seznamu, který je nedílnou součástí zápisu z dnešního jednání RM.
  • umístění paní Marie Trégrové do Domu s pečovatelskou službou v Lovosicích.
  • přidělení bytu č. 207 v DPS v Lovosicích pro jednu osobu paní Heleně Ehlové pod podmínkou vrácení bytu č. 209 v DPS v Lovosicích pro manželskou dvojici.
  • výši spoluúčasti města na kruhový objezd u Lidlu ve výši 894 tis. Kč, vč. DPH a pověřuje starostu podpisem smlouvy o sdružené investici.Nutné zařadit do 2. změny rozpočtu roku 2006.
  • vymalování po provedeném VŘ II.patra v I.ZŠ v Lovosicích v termínu červen až červenec 2006 po provedeném VŘ.
  • pronájem části pozemku parc.č. 2490 o výměře 797 m2 paní Kristině Kerlové, bytem Žižkova 357, Lovosice.
  • pronájem části pozemku parc.č. 2883 o výměře 300 m2 paní Jiřině Skřivánkové, bytem Terezínská 364, Lovosice.
  • pronájem části pozemku parc.č. 1381/1 o výměře cca 600 m2 panu Josefu Ehlovi, bytem U Výtopny 478/1, Lovosice.
  • přemístění HUP pro dům č.p. 988 na pozemek parc.č. 236 firmou Plynoservis Vágner spol. s.r.o. Litoměřice.
  • umístění paní Jarušky Zalabákové do Domu s pečovatelskou službou v Lovosicích.
  • umístění polyfunkčního domu na části pozemku parc.č. 403/1 včetně přípojek inženýrských sítí a souhlasí s vydáním územního rozhodnutí, udělením výjimky dle § 17 vyhlášky č. 137/98 Sb. dle předložené dokumentace investorem stavby panem Alešem Lepičem.
  • schvaluje realizaci opravy venkovních rozvodů vody společnosti České dráhy a.s. na pozemku parc.č. 2858/1 za podmínek určených ORR a SM.
  • rozšíření účelu využití nebytových prostorů v přízemí Kostelní 146/1 o prodej textilu a sportovního zboží a souhlasí s uzavřením podnájemní smlouvy mezi nájemcem NP paní Věrou Srbovou a MP MOTORSPORT KLUB v AČR Kolín, zastoupeném panem Petrem Měchýřem, pro účely prodeje sportovního zboží. Podmínkou pro uzavření podnájemní smlouvy je předložení jejího znění ke schválení RM.

RM doporučuje starostovi jmenovat tyto členy a náhradníky hodnotící komise na akci: "Výměna oken na objektu gymnázia v Lovosicích". Výběrové řízení proběhne 30.6.2006 od 10 hodin v zasedací místnosti MěÚ Lovosice. V případě, že po vyhodnocení obsahu žádostí zájemců zbude více než 5 způsobilých žádostí, losováním zúží jejich počet. Komise při losování bude stejná jako k VŘ, losování by pravděpodobně proběhlo 6.6.2006 1. člen: Pavel Bojko,1. náhradník: Luboš Kaplan,2. člen: Martin Jaroš,2. náhradník: Jiří Kroupa,3. člen: Vladimír John,3. náhradník: Arpád Gebur, 4. člen: Josef Trefný,4. náhradník: Jan Kulhánek, 5. člen: Stanislav Svoboda,5. náhradník: Milan Šramota

RM projednala a schválila podání žádosti o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2006 či pro rok 2007 pro ul. Siřejovická a ul. Evropská a podat tuto žádost do 30.5.2006 přímo do podatelny Ministerstva financí ČR. O finanční spoluúčasti bude rozhodovat ZM dne 15.6.2006.

RM rozhodla o používání jednotných stojanů při vystavování zboží v ulicích města jednotlivými prodejci.

RM nemá námitek k odstranění neznámého monumentu na pozemku parc.č. 403/1. Podmínkou vydání územního rozhodnutí je uzavření dohody o budoucí kupní smlouvě k předmětnému pozemku.

RM předkládá ZM návrh programu jednání 3. řádného ZM konaného dne 15.6. 2006 v 16:00 hod. v KS Lovoš.

Společenská kronika

16 nových Lovosičanů

přivítaly členka Městského zastupitelstva paní Výravová a matrikářka, paní Suchá ve čtvrtek 8. června v obřadní místnosti Městského úřadu.

V půl druhé byly slavnostně uvedeny do městské komunity: Samuel Šírek, David Mareš, Barunka Pazderková, Maruška Šulerová a Martínek Váňa.

Ve dvě hodiny bylo městské obyvatelstvo posíleno a dalších pět cvrčků. Byli to: Standík Král, Liběna Hedvika Cejpková, Maruška Heřmanová, Honzík Procházka a Kačenka Klaudvová.

O další půlhodinku později v poslední skupině toho dne postrčila město k desetitisícovému limitu šestice lovošpuntů, jmenovitě: Klárka Kylíšková, Martínek Filous, Kubíček Nergle, Amélie Herclová, Eliška Novotná a Mireček Michl.

Všem dětem i rodičům přejeme pevné zdraví, dětem krásný vstup do života a rodičům hodně trpělivosti a lásky.

JaV

Úmrtí

v květnu jsme se rozloučili, bohužel navždycky s těmito našimi spoluobčany:

Jarmila Rufferová 1929Třebívlice
Petr Rabas 1946Lovosice
Věra Gabčová 1950Podsedice
Zděnka Stachová 1934Lovosice
Václav Novotný 1925Sulejovice
Květoslava Hrádková 1932Lovosice
Marie Štolbová 1915Milešov
Jaroslava Řeháková 1934Lovosice
Jaroslav Rendl 1915Milešov
Karel Mikšovský 1938Lovosice
Františka Doležalová1918Lovosice
Vlastimil Rajniš 1947Velemín
Marie Melicharová 1912Čížkovice
Stanislav Dřevěný 1927Lovosice

Vy, kteří jste je znali, vzpomeňte spolu s pozůstalými z jejich rodin ...

strana 1
strana 2
strana 3
strana 4
strana 5
strana 6
strana 7
strana 8
strana 9
strana 10
ARCHIV
Strana 2