Přečetl jsem si kritický článek p. Haufa v prvním vydání  Lovo Slovo k řešení pandemie v Lovosicích. Nechci, neboť nevím, posuzovat věcnou, faktickou a pravdivou stránku náhlého přírodního celosvětového problému v našem městě a jeho řešení. Každopádně p. Hauf se zařadil do zástupu lidí kteří, když vše začalo tak zalezli, obrazně řečeno, do sklepa a vylezli až to nejhorší přešlo. Nu a začali prezentovat svoje myšlenky, názory a hlavně moudra. Nevím jak to nazvat? Možná, omlouvám se, přizdisráčství? To máme najednou „odborníků“!? Tito lidé zřejmě nikdy neřešili bezprecedentní situace, kdy se musí rozhodovat okamžitě, bez možnosti opravy a hlavně mít za to zodpovědnost. Tady totiž chybovost roste geometrickou řadou.
Autor tohoto textu ví o čem mluví (proto tento text), neb má osobní zkušenost  ze silvestrovské noci 1978, kdy matka příroda naprosto nečekaně způsobila během necelých dvou hodin (mezi 16.30 – 18.00) pokles teploty o 30 st. Celsia (z +10 st na -20 st). Zodpovídal za chod podniku Lovochemie a musely být přijaty a použity naprosto nestandartní a riskantní postupy aby podnik a ani město nezamrzlo (topení bytů). Maximální psychická stresová situace byla větší než při povodni 2002.
Domnívám se že p. Hauf si chtěl tímto článkem připravit předpolí pro politický comeback do komunální politiky, kde se mu v minulosti jistě líbilo. Ale čas léta nezastaví. Přece jen věk (66 let)….? Ale budiž když se fyzicky a psychicky na to cítí a veřejnost to bere, tak proč ne. Ale je nepřijatelné že by mu veřejnost prominula kardinální úlet kterým naprosto zdevalvoval svojí důvěryhodnost. V předvolební kampani 2010 do zastupitelstva totiž na veřejnosti fyzicky s hlasitým slovním doprovodem napadl tehdejšího starostu a spolustraníka J. Kulhánka. Co je na tom „úsměvné“? Že to bylo v rámci jedné strany, tedy ODS.
Jiří Veleman
Lovosice
Názor občana aneb něco k lovosické covidové story

Procházení příspěvků