Proběhněte podzimní osmičkou, buďte součástí výhry nad pasivitou a podílejte se s námi na rozkvětu našeho města.

A o co vlastně jde? Jde o projekt, který se snaží probudit studenty po celé ČR k občanské aktivitě, pod záštitou organizace Člověk v tísni, Active citiziens. Řídí se heslem „Globálně propojeni, místně zapojeni.“

V režii studentů gymnázia proběhne 20.listopadu v odpoledních hodinách na lesoparku Osmička BĚH ZA..? Tento název má za úkol vybízet si za tři tečky dosadit to, za co každý závodník chce běžet. Ať už za ekologičtější prostředí či za posílení své fyzické zdatnosti. Pro výherce budou připravené lákavé ceny.

Nemusíte být nutně sportovcem, abyste si akci užili. Můžete se těšit na hudební vystoupení kapely D. Ex Tempore či školního sboru TUTTI PAZZI. Pokud vás nezaujala nabídka hudebního představení, určitě vás zaujme stánek s občerstvením, kde se můžete těšit na širokou škálu cukrovinek, či veganských fitness dobrot.

Program bude připraven i pro ty nejmenší, a to v podobě stánku, kde děti budou moci předvést svou kreativitu a soutěživost. Věříme, že i dětský závod bude rozhodně napínavý.

Vstupné je dobrovolné, přičemž výsledná vybraná částka bude sloužit k vytvoření a instalaci edukačních cedulí a popřípadě zbrusu nových košů na tříděný odpad přímo v lesoparku.

Spolu s podporou města, je akce BĚH ZA..? snaha připomenout si krásy města Lovosice, na které se často zapomíná. Také chceme zvýšit podvědomí, o věcech, o kterých se často nemluví. Mezi něž patří právě krmení zvířat, péči o přírodu a uvědomění si vlastní zodpovědnosti, která nyní leží na našich bedrech.

Doufáme, že tato akce bude jakýmsi začátkem rozsáhlejší angažovanosti mladých občanů v kulturním dění města. Těšíme se na vás, třetí podzimní sobotu! Ať už se rozhodnete běžet nebo si jen užít atmosféru celého běhu.

Studentky Gymnázia Lovosice, Kateřina Kimmerová a Světlana Truhlářová

Nevyčkávejme – vyběhněme!

Procházení příspěvků