(TZ – 30. 8. 2021, Praha) Jubilejní, 30. ročník Plavecké soutěže měst se uskuteční ve středu 6. října 2021 a zapojí se do něj několik desítek bazénů z celé republiky. Akce, která nemá v tomto směru obdoby, je pravidelně pořádána od roku 1992 a každoročně se jí účastní tisíce plavců všech věkových kategorií. Česká asociace Sport pro všechny událost organizuje pod záštitou České unie sportu v rámci projektu Tipsport Sportuj s námi.

Patronkou je již třetím rokem plavkyně Petra Weber Chocová, česká reprezentantka a rekordmanka, dvojnásobná mistryně Evropy 2012, účastnice OH 2012, mistryně Evropy Masters 2018 ve světovém rekordu. Duchovním otcem soutěže je sportovní reportér pan Aleš Procházka. Zapojit se může kdokoliv bez ohledu na věk, původ či fyzickou zdatnost.

Plavecká soutěž měst je pravidelně pořádána od roku 1992, letos se tedy jedná již o 30. ročník. Za dobu své existence se stala nedílnou součástí propagace kondičního plavání jako vděčné, celoročně i celoživotně využitelné pohybové aktivity. Oslovuje zájemce všeho věku – od předškoláků až po seniory. Účastníci dostávají možnost zaplavat si libovolným stylem  na čas trať 100 metrů. Otestují si tak svoji aktuální formu, mohou porovnat vlastní výkony s ostatními a zároveň se na chvíli promění v jednoho z reprezentantů svého města.

Soutěží se ve třech kategoriích, A – město do 20.000 obyvatel, B – město do 50.000 obyvatel a C – město nad 50.000 obyvatel. Uzávěrka přihlášek je 18. září 2021. Pro vítěze jsou připraveny diplomy a poháry.

Staňte se i vy součástí jubilejního, 30. ročníku Plavecké soutěže měst a pomozte nám překonat rekordní počet účastníků z roku 2019, kdy se do akce zapojilo 11162 plavců. Propagujte spolu s námi kondiční plavání jako snadno přístupnou a zdraví prospěšnou pohybovou aktivitu.

Plavecká soutěž měst 2021 – jubilejní, 30. ročník
Termín: 6. 10. 2021
Organizátor projektu: Česká asociace Sport pro všechny, z.s.
Pod záštitou ČUS, projekt Tipsport Sportuj s námi

Česká asociace Sport pro všechny – nezisková organizace se svým mottem „Pohyb je život a život je pohyb“ si klade za cíl zpřístupnění tělesné výchovy a sportu široké veřejnosti – od batolat až po seniory – a touto cestou pracuje na zvyšování pohybové gramotnosti všech cílových skupin. Sleduje současné trendy a nové informace předává svým členům i veřejnosti prostřednictvím vzdělávacích akcí a praktických workshopů. Tyto akce a široké spektrum dalších aktivit zaštiťuje metodická rada se svými odbornými komisemi. Mezi nejvýznamnější celorepublikové soutěže ČASPV se řadí i Plavecká soutěž měst.

www.caspv.cz

Plavecká soutěž měst čeří hladiny bazénů již 30 let

Procházení příspěvků