V týdnu 11. – 14. 3. 2019 se 20 žáků 8. tříd ze Základní školy Antonína Baráka zúčastnilo výměnného pobytu se žáky Leonarda Franka z německého Coswigu. Program se uskutečnil v rámci projektu „Aktivní partnerství: komunikace, důvěra, spolupráce“, číslo projektu: 100281819, který  probíhá již třetím rokem.

Tentokrát jsme hostili německé žáky my. Program byl velmi pestrý. Žáci v rámci prohlubování svých jazykových a komunikačních dovedností absolvovali sportovní utkání nebo společenské hry. Vyzkoušeli si plavecký bazén, notnou dávku adrenalinu vyplavili na lezecké stěně, navštívili Větruši a prošli zrcadlové bludiště.

Děti navštívily muzeum PVO Zákupy, kde viděly neobvyklou výrobu tradičních papírových masek a od majitele se dozvěděly i historické souvislosti spojené s touto jedinečnou produkcí. Ze Zákup se děti vypravily do malebné sklárny v Lindavě, kde je v tematické restauraci čekal i výborný oběd. Během týdne žáci také navštívili Panskou skálu či Pfannschmidtovu vilu.

Žáci se všech akcí zúčastnili s nadšením a svým aktivním přístupem vytvořili skvělou atmosféru, kterou obě strany opouštěly jen s těžkým srdcem.

Samotné realizaci projektu předcházela pečlivá příprava, proto velmi děkujeme za spolupráci vedení města Lovosice a učitelům cizích jazyků. Poděkování patří i majitelům a personálu hotelu Lev, kteří zajistili bezchybné ubytování a stravování.

Bc. Eva Kozelková, učitelka ZŠ A. Baráka

Aktivní spolupráce ZŠ A. Baráka Lovosice a saské základní školy z Coswigu

Procházení příspěvků