Třetí koncertní večer Litoměřických svátků hudby se bude poprvé konat i v Lovosicích a to 3. září od 19 hodin v kostele svatého Václava.

Vystoupí zde komorní těleso Barocco sempre giovane s krásnými skladbami vrcholného baroka. Soubor má za sebou již stovky významných koncertů, je zván na domácí i zahraniční hudební festivaly (Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Mezinárodní hudební festival Brno, Festival Concentus Moravia, MHF České doteky hudby, Pardubické hudební jaro, atd.), jeho koncerty vysílala v přímém přenosu Česká televize, Televize Noe nebo Český rozhlas, nahrává na CD a pořádá vlastní abonentní cykly koncertů.

Za doprovodu tohoto tělesa vystoupí dále vynikající tenorista Jakub Pustina, který zpíval po boku Petra Dvorského, Josého Cury nebo Evy Urbanové. V roce 2007 debutoval na jevišti Státní opery v Košicích. Od roku 2011 pravidelně vystupuje v Národním divadle Praha a ve Slovenském národním divadle Bratislava. V roce 2014 debutoval v Národním divadle v Panamě, kde se také v roce 2015 představil jako Canio z Leoncavallových Komediantů. V současné době se věnuje především interpretaci Richarda Wagnera, kterého měl možnost prezentovat i v rámci nejprestižnějšího festivalu Richarda Wagnera v německém Bayreuthu. V Litoměřicích pro zájem diváků vystupoval i na benefičních koncertech ve prospěch Asociace rodičů nevidomých a slabozrakých dětí. Je pořadatelem již 10. ročníku velké mezinárodní pěvecké soutěže mladých operních talentů.

Spolek Musica et Education rovněž podporuje na začátku umělecké dráhy mladé talentované umělce. Proto zde vystoupí rovněž se sólovými skladbami vynikající fagotistka – absolventka Pražské konzervatoře Denisa Beňovská. V letošním roce úspěšně složila přijímací zkoušky na německou univerzitu –  Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ Leipzig, kde pokračuje ve svých studiích u uznávaného profesora a fagotisty Jörg Michael Thomé.

Záštitu nad 5. ročníkem „Litoměřických svátků hudby“ převzal ministr kultury ČR Mgr. Daniel Herman. Koncerty v Litoměřicích se uskuteční 25. a 26. srpna v Jezuitském kostele Zvěstování Panně Marii.

Předprodej lístků na koncert v Lovosicích je již zahájen. Lístky lze zakoupit v informačním centru Lovosice nebo v Kulturním středisku Lovoš.

Třetí koncertní večer Litoměřických svátků hudby se bude poprvé konat i v Lovosicích

I. Kocánková


 


Procházení příspěvků