V sobotu 17. června se uskutečnilo již páté setkání sportovců z kuželkářského oddílu ŮSK Lovosice s kuželkáři Motoru Sörnewitz z partnerského města Coswig.

Program akce byl připraven místními kuželkáři dlouho dopředu dle přání hostů. Nejprve je na radnici přivítal místostarosta Vladimír Šuma, poté následovalo malé pohoštění zároveň s předáním dárkového koše pro hráče domácích Míru Šnejdara, který se stal na konci sezony mistrem ČR v kombinaci na 2×120 HS.

Poté se všichni odebrali pěšky na Lovoš, což bylo rovněž přáním hostů, a nakonec se přemístili na kuželnu do Bohušovic nad Ohří (kuželnu domácích od nesla voda při povodních v roce 2002), kde se odehrálo vzájemné utkání. Domácí tým měl velkou motivaci k vítězství, neboť předchozí čtyři utkání skončila vždy vítězstvím hostů, ať již doma nebo v Coswigu. Lovosičtí nakonec porazili hosty o dvanáct kuželek s poměrem bodů 5:3. Následoval přesun na večeři do restaurace U Kašpara, kde proběhlo závěrečné posezení a zhodnocení celé akce. Přitom byl ujednán termín dalšího setkání na příští rok, tentokrát v Coswigu. Je však možné, že se akce bude opakovat opět v Lovosicích, neboť i kuželkáři z Coswigu přišli o kuželnu (požár) a staví novou. Počasí nám přálo a Lovoš se hostům líbil.

Závěrem bychom chtěli poděkovat jak radnici za finanční pomoc při uskutečnění této akce, tak i dalším činovníkům, ať už překladatelkám paní Trefné a paní Holzelové či panu Krejčímu a paní Suché z infocentra, prostě všem, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit.

Za kuželkáře Lovosic L. Zalabák, J. Ondráček, J. Chot

Lovosičtí kuželkáři zdolali Coswig

Procházení příspěvků